БОРЕЛ: Шпанија није признала Косово, али…

БОРЕЛ: Шпанија није признала Косово, али…

1 децембра 2019

Високи представник ЕУ за спољну политику и безбедност Жозеп Борел најавио је да ће посетити Приштину када се формира нова влада, као и Београд и поновио да чињеница да Шпанија није признала Косово неће утицати на његов рад.

– Више нисам министар спољних послова Шпаније – истакао је Борел.Он је изјавио да би све земље Западног Балкана требало да имају европску перспективу. Додаје и да не зна колико ће времена требати за то.

Борел је у интервјуу за Ел Паис оценио да би Европска унија требало да прилагоди своје методе, како би биле ефикасније, а мање реторичке, и да не допуштају губљење времена.

– Промена метода не значи промену крајњег циља, који остаје исти – рекао је Борел.

Како је објаснио, мора се у обзир узети чињеница да је досадашњи метод показао да није довољно ефикасан, због чега разуме да неки желе да је преиспитају.

– Лично ћу радити заједно са комесаром за проширење како бих дао одговор на то. Тада државе чланице морају да донесу одлуку о томе. Али не чини се етички могуће рећи земљама бивше Југославије да су изгубиле перспективу Европе – рекао је Борел.

KOMENTARI2 коментара

  1. Cp6a says:

    Наравно, све док шаргарепа ради, не треба је мењати. А кад се магарци освесте, даће им јабуку или можда мобилни и твитер.

  2. Nika says:

    Španija nikad neće priznati Kosovo zbog Katalonije. Katalonija je referendumom izglasala nezavisnost, sutradan je španska vlada u Kataloniji uvela vanredno stanje a Pudždemon, koji je trebao postati predsednik Katalonije, pobegao je u inostranstvo. Tako funkcioniše suverena država. A naša vlast se ubi dakazujući narodu da na Kosovu ništa nije srpsko, te da nam ne treba teritorija bez stanovništva. O povratku 250.000 proteranih Srba na Kim po Rezoluciji 1244 ni reči. Hiljadu vojnika i policajaca ne mogu poslati na granicu, što takođe predviđa pomenuta Rezolucija, jer, kako to reče Vučićev telal Aleksandar Vulin, trebamo se prvo "razgraničiti" (sa KiM) da znamo gde nam je granica. One koji su ostali invalidi braneći granicu Srbije, koji već dva meseca kampuju ispred rezidencije predsednika, ne pitaju gde je bila granica koju su oni branili. Ministar Đorđević im još, krajnje bezobrazno, poručuje da "nisu bitni". Bitan je on, za bilo kog građanina Srbije koliko i lanjski sneg.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u