БОРЕЉ ПРИЗНАО ДА ЈЕ ЕУ Израел битнији од Украјине

БОРЕЉ ПРИЗНАО ДА ЈЕ ЕУ Израел битнији од Украјине

16 априла 2024

Запад не може пружити исти степен подршке Украјини када је у питању заштита од дронова, као што је то случај са Израелом, јер се околности знатно разликују, изјавио је шеф европске дипломатије Жозеп Борељ, након видео конференције са министрима спољних послова земаља ЕУ, преносе „РИА Новости“.

„Ирански напади на Израел изведени су изнад база Француске, САД, Велике Британије и територије Јордана. Стога су ове државе реаговале у самоодбрани, а Украјина нема базе ових држава. Зато ми не можемо да пружимо исти ниво подршке, јер су околности потпуно другачије“, рекао је он.Борељ је подсетио и да је Израел годинама развијао „гвоздену куполу“, како би се заштитио од спољашњих напада, те да је на овај систем потрошена „огромна количина новца“.

„Чак и када би имали средства, не бисмо били у стању да изградимо такву куполу изнад Украјине за један дан“, оценио је шеф дипломатије ЕУ и признао да када би он био на месту Зеленског, такође захтевао помоћ.

KOMENTARI5 коментара

 1. persida says:

  Suti, cica, ljuljaj unucice, glup si i pokvaren do neba.

  • Косовац says:

   @ persida, …..Каже се „ћути“, не каже се „шути“.

 2. Косовац says:

  Да, уопште не треба сумњати да је од две Јеврејске опције - Украјине и Израиља, врло важнија опција Израиљ.

 3. Miki says:

  Nije EU Izrael bitniji od Ukrajine, nego Americi. Jeste apsurdno, ali je istinito.

  • Косовац says:

   @ Miki, …..Европски Израел је Европски Израел, у то нема никакве сумње. Постоји само сумња да је Израел европски само због монете, али не и у војном смислу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u