БОРЕЉ ПРИЗНАО ДА ЈЕ ЕУ Израел битнији од Украјине

BORELJ PRIZNAO DA JE EU Izrael bitniji od Ukrajine

16 aprila 2024

Zapad ne može pružiti isti stepen podrške Ukrajini kada je u pitanju zaštita od dronova, kao što je to slučaj sa Izraelom, jer se okolnosti znatno razlikuju, izjavio je šef evropske diplomatije Žozep Borelj, nakon video konferencije sa ministrima spoljnih poslova zemalja EU, prenose „RIA Novosti“.

„Iranski napadi na Izrael izvedeni su iznad baza Francuske, SAD, Velike Britanije i teritorije Jordana. Stoga su ove države reagovale u samoodbrani, a Ukrajina nema baze ovih država. Zato mi ne možemo da pružimo isti nivo podrške, jer su okolnosti potpuno drugačije“, rekao je on.Borelj je podsetio i da je Izrael godinama razvijao „gvozdenu kupolu“, kako bi se zaštitio od spoljašnjih napada, te da je na ovaj sistem potrošena „ogromna količina novca“.

„Čak i kada bi imali sredstva, ne bismo bili u stanju da izgradimo takvu kupolu iznad Ukrajine za jedan dan“, ocenio je šef diplomatije EU i priznao da kada bi on bio na mestu Zelenskog, takođe zahtevao pomoć.

KOMENTARI5 komentara

 1. persida says:

  Suti, cica, ljuljaj unucice, glup si i pokvaren do neba.

  • Kosovac says:

   @ persida, …..Kaže se „ćuti“, ne kaže se „šuti“.

 2. Kosovac says:

  Da, uopšte ne treba sumnjati da je od dve Jevrejske opcije - Ukrajine i Izrailja, vrlo važnija opcija Izrailj.

 3. Miki says:

  Nije EU Izrael bitniji od Ukrajine, nego Americi. Jeste apsurdno, ali je istinito.

  • Kosovac says:

   @ Miki, …..Evropski Izrael je Evropski Izrael, u to nema nikakve sumnje. Postoji samo sumnja da je Izrael evropski samo zbog monete, ali ne i u vojnom smislu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *