БОРЕЉ СЕ ЗАЛАЖЕ ЗА ДИКТАТУРУ у целој ЕВРОПИ

BORELJ SE ZALAŽE ZA DIKTATURU u celoj EVROPI

7 maja 2023

ŠEF diplomatije EU Žozep Borelj pozvao je da se zemljama članicama Unije oduzme pravo veta u spoljnoj politici.

Nastupivši na ekspertskoj konferenciji o stanju Evropske unije u Firenci, izjasnio se za prelazaj na donošenje spoljnopolitičkih odluka većinom glasova:„Podržavam donošenje odluka u spoljnoj politici Evropske unije kvalifikovanom većinom. Problem je u tome što je konsenzus potreban da bi se ukinuo princip da se odluke donose konsenzusom. Promena, dakle, zahteva da se zemlje EU odreknu prava veta“.

Borelj je priznao da mnogi ne žele odricanje od veta.

Nemačko Ministarstvo spoljnih poslova objavilo je 4. maja da je devet zemalja EU za donošenje odluka o spoljnoj politici bez prava veta. Nazvalo je te zemlje „grupom prijatelja“ i otkrilo da su u njoj: Belgija, Nemačka, Španija, Italija, Luksemburg, Holandija, Slovenija, Finska i Francuska.

Borelj je u Firenci, inače, rekao i da bi zemlje Evropske zemlje više volele da svoja budžetska sredstva troše na socijalnu politiku, na bolnice i škole i na dobrobit svojih građana, ali da su primorane da daju sve Ukrajini.

Prema njegovim rečima, sada ne postoje uslovi za diplomatsko rešavanje sukoba u Ukrajini, pa će Brisel nastaviti da snabdeva Ukrajinu oružjem i municijom.

Naglasivši da se lično više oseća kao ministar odbrane EU nego kao šef njene spoljne službe, upozorio je:

„Ako prestanemo sa podrškom – Kijev će pasti!“

(Fakti)

KOMENTARI5 komentara

 1. persida says:

  Joj, ako padne KIijev, Borelj ce morati da se vrati u buregdzije, ako i to uspe.

 2. milorad5 says:

  pa da ...na NATO savetovanju ,mislim pre 2 god.se diskutovalo specijalno o tome kako zaobići PARLAMENTE članica koji moraju da odobre vojno angažovanje solidarno SVI do jednog...eto rešenja kako uvaliti evropu u rat sa rusima..rusi su BUDALE ako ne upotrebe nuk.oružje,i ne gadjaju USA ODMAH i DIREKTNO,jer oni su iza ovih namera.Da ne pričamo o pretnjama prema nuklearnim elektranama kao što je ovaj zadnji teroristički pokušaj bio sa energodarom.Ukrajinska mafija i teroristička grupa na čelute države postavljena od strane USA je pretila dizanjem u vazduh te elektrane i stvaranje nuk.incidenta još prošle god.Zato su rusi odjedom skrenuli u tom pravcu i promptno direktno stavili pod kontrolu elektranu..ne mogu da verujem da demoni iz NATO podržavaju tako nešto..to će celu c.evropu učiniti nenastanjivom ako se desi uključujući i evropski deo rusije a MOŽDA otruju i zapadnu evropu balkan i italiju.Samo neka slušaju matore ludake kao što je borelj i dalje,ješećmo svi atomske pogačice i burek...nuklearno TEPIH bombardovanje je MANJE opasno i MANJE zlo od toga.Samo se čudim kako su se ovakve ljudske nakaze dočepale ovolike skoro apsolutne vlasti,znači da je priča o zaveri potpuno tačna i sad se to vidi.Ovo je revanšizam prema rusiji i pokušaj novog genocida zbog pobede u 2.sv. ratu i JEDINO NACISTI imaju razlog da se svete.Borelj možda ne nosi svastiku na ramenu ali je očigledno nosi u SRCU,hitlerjugend dečkić iz komšiluka je imao od koga da nauči to dok se igrao u prašini ruševina evrope.Naci seme se duboko primilo izgleda na zapadu evrope a svi znamo da je taj ološ spreman i sposoban da pobije masovno sve redom ne samo na istoku "manje vredne ljude"...to im i jeste svrha i ideologija..smrt i obožavanje smrti...nacizam je izveden i konstruisan oko drevne mistične paganske religije smrti i krvnih žrtvi...razmislite dobro šta se može desiti ali mislim da je sad već vidljivo kuda sve ovo ide na zapadu.

 3. michael pan says:

  Ja budale ...

 4. Apis says:

  Treba javiti Medvedevu da i njega stavi na listu za odstrel zajedno sa zelenskim.

 5. Beli Orao says:

  Tipični fašista sve podređeno jačem , sića nemože da kaže ne , toto je tipično za diktaturu!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *