БОРИС ЏОНСОН ПРОВОЦИРА СРБЕ: Путин је као Милошевић

BORIS DŽONSON PROVOCIRA SRBE: Putin je kao Milošević

6 marta 2022

PREMIJER Velike Britanije Boris Džonson smatra da Vladimir Putin i Slobodan Milošević imaju zajedničke karakteristike, ističući da je Milošević taj koji je „Srbe ubedio da se na Kosovu i Metohiji rodio nacionalizam i srpska nacija“.

On je u intervjuu za „El Pais“ kazao da veruje da postoji veoma bliska analogija između sadašnjeg ponašanja Putina i onoga što je Slobodan Milošević uradio poslednjih godina.– Veoma je interesantno da su oba lidera dugo na vlasti, obe autokrate imaju za cilj rast, nastoje da ojačaju svoju unutrašnju poziciju i pronalaze veliki nacionalistički cilj – rekao je premijer Džonson.

Džonson tvrdi da je Milošević pokušao da ubedi Srbe da su Kosovo i Metohija mesto gde su se „rodili nacionalizam i srpska nacija“ .

– Slobodan Milošević je identifikovao Kosovo (i Metohiju) kao mesto rođenja srpske nacije i inspirisao je svoj narod zabludom da tu zemlju treba osloboditi i spasti – rekao je Džonson.

Kaže da postoji velika sličnost između „katastrofalne greške Miloševića“ i onoga što je ruski predsednik rekao o Kijevu, poreklu ruske religije, kulture i civilizacije i njegovim ciljevima za Ukrajinu.

Džonson je govorio i o Haškom tribunalu i dokazima protiv Rusije.

– Kada je u pitanju Međunarodni krivični sud, ovo je njihov slučaj. To bi trebalo da bude prikupljanje dokaza. Ako postoje dokazi o korišćenju ilegalne municije, kasetnih bombi ili nedozvoljenog oružja, to će morati da se reši u Holandiji – rekao je Džonson.

KOMENTARI22 komentara

 1. Artiljerac diplomirani says:

  Ovo ge.ocidno-fa.ističko-na.ističko govno pokušava da opere svoje gene tako što će vređati poštene pravoslavce..... Zapad polako tone u svoju septičku jamu...

 2. Kulak says:

  Antiruska histerija koju potpiruje London zaslužuje ubitačan odgovor naših. Mržnja koju su raspirili prema Rusiji i Rusima je takva da bi svi Englezi aplaudirali kad bi njihovi banditi bacili atomske bombe na Moskvu. Zločinačka ostrvska nacija koja je porobila pola zemaljske kugle, nametnula svoj jezik i nekulturu i izvršila niz brutalnih genocida od Amerike preko Afrike do Indije zaslužuje kaznu. Te najodvratnije gadove treba uništiti u glavu nuklearnim oružjem. Treba vrlo ozbiljno razmisliti o tom predlogu.

 3. Petrovgrad says:

  Bolje da nas zapad kritikuje, nego da nas hvali.

 4. Pravda says:

  Idi bre u ludaru idiote.

  • ostrogorski says:

   Ne vređaj svinju🙂

 5. Rostand says:

  Ovaj gownar sa svračijim gnijezdom na blesavoj tintari po običaju lupa gluposti i laži.Pa čija je to zemlja KiM,pas ti mater smeće pokvareno? Sigurno nije ni tvoja a ni šiptarskog šljama.Nastranu Miloševićeve greške,ali u jednom je bio u pravu kad je rekao Jeljcinovim prevrtljim političarima da dobro upamte šta se radi Srbima jer je to samo uvertira za ono što će raditi Rusima zapadni ološ.Ispada da je u dlaku dobro predvidio.

 6. Stefan says:

  Kosovo je dio teritorije drzave Srbije, bilo 1999. kao i danas, doduse okupirane od strane NATO terorista. Tako da zaista o cemu on prica? Pobjednik ce da sudi, u svojim sudovima. Za NATO terorizam od 1999. do danas.

 7. persida says:

  Dzonson je nepismeni potomak sifilisticara, vidi mu se po faci.

  • Za Srbiju says:

   Baš da bude ovoliko nepismen ili namerno laže??? U svakom slučaju, izbljuva se on i ostade živ. Bez stida.

 8. Duca says:

  Lice krpene lutke iz Muppet Show-a :-) zalutao u diplomatiju. Takve i treba zapad.

 9. da da says:

  Sad će vučić i njegova ustaška vlada na neki način potvrditi tu podmuklu glupost,još će dodati da je murat veliki vojskovođa i da mu Srbi nisu do kolena.Takav čovek je predsednik Srbije.

 10. Petrovgrad says:

  Zapad stvara atmosveru linča prema Rusima. U znak odmazde, svuda su počeli da ih isključuju, proteruju, ucenjuju, otimaj. Zabranili su i kućnim ljubimcima da učestvuju na izložbama, jer su ruski. Proganjaće Ruse, kao Nemci Jevreje za vreme drugog svedskog rata. Crna Gora proteruje ruske diplomate,... Rusi nisu Jevreji, pa da mirno odlaze na masovno gubilište. Rusi će se organizovati i pružiti otpor. To će biti surov odgovor. Danas Rusi, sutra onaj ko je sa Rusima. Za podizanje atmosvere mržnje prema svemu što je rusko, za sada prednjače NVO, a posebno Zoja i njene pocrnele žene.

 11. Gagi says:

  Nikako da se setim,KO se to ovde od ovih "nasih" hvalio njegovim prijateljstvom. Moze da bude i da je taj "neko" bio saradnik u Milosevicevoj vlasti na visokoj drzavnoj poziciji. Nisam siguran i da drugi komentatori mogu da se sete te licnosti, mi po pravilu sve veoma brzo zaboravljamo. Toliko nas zatrpavaju novim prevarama i lazima, da mozak jednostavno nije vise u stanju da kvalitetno obradjuje informacije, daleko od toga da moze nesto da memorise.

 12. padre says:

  Ništa nas nije isprovocirao, samo nam je potvrdio on, što smo već znali, da je jedna naduvena neznalica!

 13. Milutin says:

  Na Zapadu, na pozicijama u politici poput njegove i više traži se da budeš glup i bezobrazan. Ali se traži obavezno da budeš obavešten. A ovaj nije ni to. To se ne stiče onda kada te neko postavi na tu poziciju. Ili jesi ili nisi. Gde su dobra stara vremena kad je jedan Kisindžer određivao spoljnu politiku Zapada. Doduše on je i danas ono što je šaptač u pozorištu. Ali ne čuju ga ovi današnji glumatori u političkom pozorištu.

 14. Petrovgrad says:

  Ne podrzavam pirgave, ali koliko mi je poynato nijednog Srbina nisu obesili na Terayijama, ni u Macvi 1914, nisu streqali u Šumaricama, nisu imali logore za Srbe, nisu nadzirali Jassenovac,... Ja ne relativizujem. Za sada su nam se Švabovi i njihovi sateliti napijali krvi. Za 1999 sve članice NATO i sve države koje su ustupili svoje prostore da nas bombarduju za mene su iskazale akt neprijateljstva prema Srbiji. Jedina koja se suprostavila da ustupi svoju teritoriju bila je Uustrija. Džonsonov deda, nije ubijao Srbe, ali Šulcov i Merkelin mislim da jesu.

 15. AND says:

  Nacista i okupator.

 16. Spondilosa Kitchme says:

  Zašto prvo ne obrati pažnju na sebe??? Postoje ogledala.

 17. AND says:

  Džonsone, lažovčino! Tvoje tvrdnje su lažne. Pokušavaš da opravdaš okupaciju dela teritorije Srbije. Treba se vratiti u prošlost i prisetiti se činjenica. Albanci su za vreme Drugog svetskog rata proterali veliki broj Srba, a osvedočeni neprijatelj Srbije, Josip Broz Tito, donosi zakon 6. marta 1945. godine, kojim se "privremeno" zabranjuje povratak proteranim Srbima na Kosovo i Metohiju. Čuvena Odluka br.153, sramna odluka komunističkih vlasti uperena protiv prognanih Srba kojima je oduzeto pravo na njihovu zemlju, njihove posede i ognjišta. A ono "privremeno" je teško licemerstvo , naprotiv, ta odluka je imala dugoročni karakter, jer se sve vreme radilo na prilivu i porastu procenta albanskog stanovništva i opadanju srpskog stanovništva. Danas smo svi svedoci kako moćnici zapadnih sila dovršavaju ono što su davno započeli komunisti. Upravo su komunisti 1938. godine, dali naziv Kosmet za područje Kosovo i Metohija. U julu 1945. godine, proglašena je Autonomna Kosovsko-Metohijska Oblast. 1963. godine, uzdignuta je na nivo pokrajine. 1968. godine promenjeno je ime u Socijalistička Autonomna Pokrajina Kosovo i uklanja se Metohija, nema više zemlje pod upravom manastira. Ustavom iz 1974. Kosovo dobija element državnosti. Srbiji je nametnuta obaveza da novčano pomaže Kosovo. Šiptari su imali sva prava (politička, verska, obrazovna, kulturna....). Ali, njihove vodje su redovno zloupotrebljavali status autonomije. Palili su srpske crkve, pljačkali manastire, rušili istorijske i kulturne spomenike, skrnavili srpska groblja.... I isto su to ponovili po ko zna koji put i 17. marta 2004. godine (uvek nesrećni mart).... I na kraju su 2008. godine jednostrano proglasili nezavisnost uz pomoć zapadnih sila. Nikada nisu krili svoj cilj, uporno i istrajno su išli ka njemu, a u tome su im debelo dali podršku i sveobuhvatnu pomoć Josip Broz Tito, komunistički režim, članice EZ, NATO pakt i SAD.

 18. Beli Orao says:

  Najveća jajara koja se ikad rodila, morska svinja čupava,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *