БОРИС МАЛАГУРСКИ искрено о ВУЧИЋУ (ВИДЕО)

BORIS MALAGURSKI iskreno o VUČIĆU (VIDEO)

5 avgusta 2018

Poznati srpski reditelj Boris Malagurski bio je gost nove „RasPravde“, gde je govorio o tome se režim Aleksandra Vučića može sprečiti da prizna nezavisnost Kosova i šta bi trebalo uraditi da bi se promenio poguban ekonomski model koji uništava Srbiju i mnogih drugim aktuelnim pitanjima.Malagurski je rekao da Srbija mora da vodi kampanju u svetu za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije. On je rekao da “zamrznuti konflikt” nije dobro rešenje i da je potrebna akcija Srbija na odbranu južne srpske pokrajine.

On je rekao da je neophodno raditi i na oslobađanju Srbije koju je uporedio sa kolonijom, i na napuštanju pogubnog neolibralnog koncepta ekonomije i slušanja MMF.

– Da je Amerika dok se bogatila sledila ono što danas MMF govori Srbiji da treba da sledi ona bi danas izvozila samo poljoprivredne proizvode, krzno i ribu, ne bi bila super sila kao danas. Ako predsednik Vučić želi rast onda treba da prestane da se hvali kako ga je MMF pohvalio… – rekao je Malagurski.
On je rekao da ekonomski razvoj nije “Beograd na vodi” niti fontate.

Sa druge strane Malagurski je pohvalio politiku koju aktuelna vlast vodi prema Rusiji, odbijanju da se uvedu sankcije Moskvi pod pritiskom EU, ako i aktivnosti na povlačenju priznanja Kosova.

On je rekao da građani treba svakog dana da vrše pritisak na državne funkcionere kako bi promenili svoju politiku u korist Srbije. Prema njegovim rečima građani bi mogli da nateraju Vučića da radi u njihovom interesu.

– Na svaku vlast treba da vršimo pritisak, čak i na onu koja nam se sviđa – kaže Malagurski.

Malagurski je posebno osudio stvaranje atmosfere da se bez Vučića ništa ne može.

U emisiji je vođena diskusija između Malagurskog i autora emisije Miodraga Zarkovića o čestitkama koje je gost uputio Hrvatima na rezultat njihove reprezentacije na Svetskom prvenstvu u fudbalu.

KOMENTARI6 komentara

 1. goran says:

  Ovaj Malagurski je gori i od Sonje Biserko, tipican zapadni prosvetitelj koji stvara simetrije tamo gde ih nema, jugonostalgicar na stetu Srbije. Sad mi je jasno kako je snimio svoje filmove i postao poznat. On je u programu velikog "oprastanja" (citaj: stvaranja nove Jugoslavije u kojoj ce Srbi opet krivi za sve.) Nisam skoro gledao nesto odvratnije. Steta sto novinar Zarkovic frflja dok govori, tim pre jer je fantasticno razoblicio Malagurskog.

 2. Dragan says:

  Malagurski je pre svega PREVISE MLAD da se uspesno bavi tezim temama. Naprosto je ZELEN. Ko je IKADA video da zemlja koja duguje MMF-u moze da uradi bili sta nego da daje EKONOMSKE I POLITICKE USTUPKE toj organizaciji? Ko ih se oslobodio? Orban. Putin. KAKO? PA ISPLATILI SU DUGOVE i rekli su im da se nose u tri lepe. Ali dok je Rusija bila u dugovima prema MMF-u, Jeljcin je mirno gledao kako se bombarduje Srbija. Zato Malagurski, dete, obrazuj se malo. Kad te MMF hvali, to je ipak bolje nego da te kudi, jer to znaci nove ustupke svake vrste. Kad vracas na vreme kredite, pre ces ih i otplatiti. Bolje da nas hvale za privredni rast i izostanak planiranog deficita (ostvarismo suficit), nego da STEZU KAIS nasim ljudima i da nas tretiraju kao GRCKU.

 3. goran says:

  Malagurski je Titin pionir koji masta o drugoj Jugoslaviji. Nego, moze li neko da objasni kako on radi za Sputnjik? Pa, nije valjda da i Rusija podrzava obnovu Jugoslavije?

 4. MILICA says:

  Svaka cast Borisu za sve sto je uradio za Srbiju. Nadam se da ce toga jos biti.'ajde da gledamo svoja posla, jer zaista nema vremna za gubljenje, i sta nas briga ako citava Hrvatska pjeva uz Ttomsona.

  • goran says:

   A sta je to uradio za Srbiju, snimio nekoliko filmica ubrzanih do te mere da ne moze da ih prati ni neko odavde, a kamoli u svetu? Svaka majka koja podize decu u opustosenoj Srbiji ucinila je vise za Srbiju, ali Srbi samo blenu u poznate i one koji se slikaju. Fetisizam je naizleciva srpska bolest. Kazes: nemas vremena za gubljenje, da li to znaci da si vec krenuo u pravcu Kosova???

 5. petrovgrad says:

  Malagurski je solidan komentator, nije on nikakav analitičar. Njegov kapacitet nije u stanju jednu analizu da napravi. Mislim da nema ukupno 12 meseci radnog staža upisanog u karijeri. To što se bavi Aleksandrom Vučićem je njegova lična opsesija, opterećen je njime. To je budalaština i to me ne zanima. Aleksandar Vučić kao gradjanin je bio dok nije izabran za predsednika Srbije, od kada je izabran za predsednika Srbije nije više nivo nijednog novinara da se bavi predsednikom države, Predsednik države, ma ko bio to je institucija. Malagurski bi mogao da nauči nešto od Dua Lipe i Kie Kockar, samo pitanje zašta se zalaže.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *