БОРИС ТАДИЋ ЈЕ УЗ ЕРДОГАНА заштитио УБИЦУ СРБА и крвника из Добровољачке!?

BORIS TADIĆ JE UZ ERDOGANA zaštitio UBICU SRBA i krvnika iz Dobrovoljačke!?

23 februara 2017

BorisTadic

Tadić i njegovi ljudi sa Erdoganom i Gulom stopirali su izručenje Srbiji Ejupa Ganića, čoveka odgovornog za pokolj vojnika JNA u Sarajevu.

Ovo je, verovali ili ne, otkrio bivši tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević, saznaje “Alo!”.

Njegova izjava u obrazloženju rešenja Advokatske komore Beograda od 19. 1. 2017, kojim se odbija zahtev Vukčevića za upis u imenik advokata AKB-a, u koju smo imali uvid, po tom pitanju je nedvosmislena i otkriva sve malo poznate detalje o celoj priči u vezi sa Ejupom Ganićem, članom Predsedništva BiH i zamenikom Alije Izetbegovića, koji je trebalo da bude izručen 2010. godine.

Na primedbe advokata Aleksandra Cvejića povodom zahteva za izručenje Ejuba Ganića, osumnjičenog za ratne zločine, i dela obrazloženja sudije koji je doneo odluku da se ne dozvoljava njegovo izručenje, u kojem je navedeno “da je srpsko Tužilaštvo za ratne zločine ili nespsobno ili politički instruisano”, Vladimir Vukčević je indirektno potvrdio umešanost izvršne vlasti u sam proces.

– Tadašnji savetnik tadašnjeg Predsednika BiH Harisa Silajdžića je neki Arnaut, sećam se tog prezimena, sudiji ovaj pokaže SMS prepisku između njega i jednog našeg tadašnjeg visokog zvaničnika Ministarstva inostranih poslova, neću da pominjem ime. U toj prepisci taj naš funkcioner traži da Bosanci podrže rezoluciju o Srebrenici, koja je doneta u našem parlamentu, da se radi o ratnom zločinu, a da će oni zauzvrat vršiti pritisak na mene, da se ja složim da se Ejub Ganić pusti da se brani sa slobode. A prethodo je bio razgovor, to je isto evidentirano u Ankari, kod Erdogana, između Harisa Silajdžića i našeg predsednika Tadića, i kada je to pokazano, sud je odlučio kako je odlučio. Rekao je onda: “To je politička manipulacija.” Eto, to je istina o tome i ja to, naravno, nisam mogao da izjavim u javnosti.

Na pitanje advokata Aleksandara Cvejića zbog čega nije mogao to da učini Vukčević je odgovorio:

– Pa nisam mogao da izađem u javnost sa tim. Mislim, nisam mogao da u toj meri iskompromitujem tadašnju vlast – rekao je Vukčević, što se vidi i u dokumentima.

Inače, Ganić je optužen za pogibiju vojnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, kada su ubijena 42, ranjena 73, a zarobljeno 215 vojnika.

Nekadašnji predsednik Srbije Boris Tadić  juče nije želeo da komentariše Vukčevićeve tvrdnje.

Vukčević: Rekao sam šta sam imao

I sam Vladimir Vukčević je juče za “Alo!“ potvrdio ovu priču, ali nije želeo da pominje imena bivših državnih funkcionera.

– Rekao sam da je Arnaut, specijalni savetnik tadašnjeg predsednika Fedaracije Harisa Silajdžića, pokazao SMS prepisku između njega i tadašnjeg visokog funkcionera tadašnjeg MIP-a. Nisam pominjao ime i to je bilo odlučujuće, faktički, jer imate taj usud da nema političkog progona, odnosno motivacije da se politički goni bilo ko, jer čim vide da ima te političke manipulacije, tu odmah ne udovoljvaju, i to je, ponavljam, bilo odlučujuće – pojasnio je on.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Jovan says:

    Zakljucak jednom za vjek vjekova- Svi petooktobarski teroristi i vodje srpske su 2000- te postavljeni od Nato fasista da stite i brane zlocince koji su vrsili i dalje vrse GENOCID NAD SRBIMA, a da ubiju Milosevica i generale koji su branili srpski narod.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *