Борислав Комад: Папе „кумовале“ Степинцу

Borislav Komad: Pape „kumovale“ Stepincu

5 jula 2015

borislav komad_620x0Da bi, valjda, dokazao da je veći katolik i od svojih istovernika u Hrvatskoj, rovokopač „pacovskih kanala“ kad je omogućio stotinama fratara, ratnih zločinaca iz takozvane NDH, „ratni papa“ Pije XII – izabran 1939. godine – je još 29. novembra 1952. godine, utro put ustaškom vikaru Alojziju Stepincu da se primakne danas već i predlogu kako bi se uspeo na tron „blaženog“, što je osnovni uslov da postane „svetac“.

Već 18. maja 1943. godine Alojzije je u pismu rimskom papi Piju XII sa datumom 18. maj 1943, ponosno ispisao da je u njegovoj „Lijepoj“ već pokršćeno više od 250.000 pravoslavnih Srba! O ubijenim, naravno, ni reč.

Devet godina kasnije, Vatikan ide korak dalje, imenovanjem nadbiskupa Alojzija Stepinca u „čin“ kardinala.

Ali, ni tu nije kraj mračnim silama iz mračnih odaja Vatikana.

Na scenu stupa i još jedan vođa katoličkog sveta – papa Jovan Pavle II.

On, 3. oktobra 1998. proglašava Stepinca „blaženikom“, što je bio više nego jasan signal da se približava dan da on, konačno, postane, ni manje, ni više, nego svetac!

Papa, naravno, nudi i obrazloženje svoje čudovišne odluke, pa tako u Mariji Bistrici izgovara i sledeće reči:

„Blaženi Stepinac je za katolike Hrvate bio i još uvek jeste svetionik u vihorima povijesti“.

A njegovi „vihori“ su ništa drugo do zločini protiv srpskog naroda, od osnivanja nacističke države NDH, pa sve do poslednjeg ratnog dana 1945. uz bezmalo milion pravoslavnih i ostalih žrtava u logorima smrti širom Hrvatske.

Oktobra 1946. Alojzije Stepinac osuđen je samo na 16 godina zatvora, a dobar deo vremena „odležao“ u kućnom pritvoru!, da bi tamo i umro 10. februara 1960.

Sve pape, od onog „ratnog“, pa i njegovi naslednici, sve do izbora ovog poslednjeg Franje (pravo ime mu je Francisko) koji se još nije konačno izjasnio, neki javno, neki prećutno, svim silama se, do dana, današnjeg, zalažu da ratnog zločinca proglase svecem, čime su samo dokazivali kako su hrabri, ali ne zato što se ničega ne boje, nego zato što se ničega ne stide!

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *