Borko Stefanović novi lider DS!?

Borko Stefanović novi lider DS!?

21 oktobra 2014

pol-ds2_620x0Na adresu lidera demokrata Bojana Pajtića u narednim danima stići će pismo odbora širom Srbije sa tri zahteva, a ukoliko se o njih ogluši, nije isključeno da se vrlo brzo nađe pred bunom nezadovoljnog dela DS, koji će pokrenuti inicijativu za njegovu smenu i nove stranačke izbore.

Kako saznaju „Novosti“, jača struja u DS bi na kormilu stranke htela potpredsednika Borislava Stefanovića, a takav zahtev iznet je i na skupu koje su demokrate za vikend održale u Jagodini. Prema našim informacijama, Dragan Maksimović, koji je bio kandidat za prvog čoveka novosadskih demokrata, ali je izgubio na izborima u subotu, otvoreno je u Jagodini zatražio da stranka podrži Stefanovića.

U peticiji koja ovih dana kruži po odborima širom Srbije, od Pajtića se traži da hitno iznese plan za rešavanje finansijskih problema, da prestane sa raspuštanjem „neposlušnih“ stranačkih filijala i smeni Radoslava Milojičića Kenu, predsedika opštine Smederevska Palanka, i Branimira Kuzmanovića, generalnog sekretara stranke, zbog „gafa“ sa protestom protiv centra za azilante.

Neki od Pajtićevih najbližih saradnika kažu nam da lider DS nije zabrinut, jer „pučisti“ trenutno mogu da računaju na samo desetak odbora po Srbiji, među kojima su Kraljevo, Bor, Batočina…

Stefanović za „Novosti“ poručuje da u DS nema nikakvih pučističkih aktivnosti, da su „sva okupljanja, pa i ono u Jagodini u skladu sa statutima stranke i da će se sva pitanja raspravljati na partijskim organima“.

OTPLATA DUGA ZA NEKOLIKO MESECI

Najjači argument „bundžija“ za smenu Pajtića je loša finansijska situacija. DS je, prema podacima NBS, u blokadi već 137 dana, a trenutni iznos duga je 58,3 miliona dinara. Sekretar stranke Milan Popović kaže za „Novosti“ da ubrzano smanjuju dug i da bi u naredna dva-tri meseca trebalo u potpunosti da ga otplate i izađu iz blokade:

– Nismo pozvali funkcionere da založe svoju imovinu, već ćemo dug otplatiti iz redovnih prihoda, koji na mesečnom nivou iznose oko 15 miliona dinara.

(Novosti)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *