Боровчанин прави нову странку?

Borovčanin pravi novu stranku?

8 novembra 2016

02-borovcanin_620x0

SVE opcije su otvorene, pa i to da učestvujem u osnivanju nove političke stranke ili da se pridružim nekoj drugoj. Konačnu odluku još nisam doneo, a u međuvremenu nastavljam da se bavim svojim poslom u opštini Stari grad.

Ovako bivši funkcioner SPS i zamenik predsednika beogradske opštine Stari grad Nenad Borovčanin odgovara na spekulacije da namerava da osnuje novu političku partiju.

On je juče i zvanično dobio dokument kojim se isključuje iz SPS-a, nakon što je Statutarna komisija donela takvu odluku početkom oktobra. Dopis koji je dobio od socijalista Borovčanin je objavio na svom tviter-nalogu uz komentar: „Od sada i zvanično iščlanjen iz SPS. Obrazloženje je bez istine, ali ću uskoro pričati o tom tamnom vilajetu“.

Ovo je podgrejalo spekulacije da se Borovčanin sprema da osnuje novu stranku zajedno sa predsednikom opštine Stari grad Markom Bastaćem iz DS. Bastać, za „Novosti“, takođe nije želeo da potvrdi, ali ni da demantuje ovu informaciju i kratko je rekao da se „zasad nisu odlučili na taj potez“:

– Što se Borovčanina tiče, on ostaje na funkciji u opštini uz punu podršku svih odbornika većine.

Borovčanin je isključen iz SPS, kako stoji u odluci statutarne komisije, zbog najgrubljih povreda Statuta, sklapanja koalicije u opštini Stari grad bez saglasnosti Gradskog odbora socijalista, odbijanja da učestvuje u disciplinskom postupku i najgrubljeg vređanja, omalovažavanja i narušavanja ugleda SPS.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *