Bosanka posle udesa dobila tužbu vrednu 43 miliona dolara

Bosanka posle udesa dobila tužbu vrednu 43 miliona dolara

10 jula 2013

AutomobilSarajka Džemila Hećo, koja živi u Eseksu u američkoj saveznoj državi Vermont, dobila je višegodišnju pravnu bitku protiv proizvođača automobilskih sedišta „Johnson Controls Inc.“ iz Milvokija vrednu 43,1 milion dolara, navodi portal “Klix.ba“.

Hećo je u avgustu 2007. godine doživela tešku saobraćajnu nesreću nakon koje je ostala nepokretna. Ona je tog kobnog dana propisno stala kada se upalilo crveno svetlo na semaforu. Međutim, vozač automobila iza nje udario je u zadnji deo njenog automobila, nakon čega je sedište popustilo, što je dovelo do teških povreda i kvadriplegije, piše portal „Klix.ba“.

Džemila i njena dvojica sinova Kenan i Emir odlučili su da pokrenu tužbu protiv proizvođača sedišta „Johnson Controls Inc“. Sud je doneo presudu u kojoj se navodi da je navedena nesreća trebala proći bez ozbiljnijih povreda. Iz „Johnsona“ su naveli da će uložiti žalbu. “Verujemo da sedište nije bilo pokvareno. Mi stojimo iza sigurnosti svakog našeg proizvoda“, naveli su iz kompanije. Prema pisanju američkih medija, vozač koji je udario u Džemilin automobil vozio je brzinom od 56 kilometara na sat.

Džemila je Sarajevo napustila sa svojom dvojicom sinova. Njen suprug Fahrudin poginuo je tokom rata.Ona je sa sinovima izbegla kroz Sarajevski tunel i autobusom se uputila prema Hrvatskoj, gde su proveli šest meseci. Njen sin Kenan je taj period opisao kao skrivanje miša od mačke. Uspeli su da odu u SAD, gde je Džemila radila tri posla kako bi osigurala hranu, odeću i smeštaj za svoju decu. U Eseksu je u proteklih nekoliko godina organizovano mnogo humanitarnih događaja sa ciljem finansijske pomoći 51-godišnjoj Džemili i njenoj porodici.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *