БОСНА ОТИМА, НАТО ПОДРЖАВА: Одузимање војне имовине Републике Српске недовољно за чланство Босне у НАТО?!

БОСНА ОТИМА, НАТО ПОДРЖАВА: Одузимање војне имовине Републике Српске недовољно за чланство Босне у НАТО?!

18 августа 2017


foto: rs.sputniknews.com

НАТО штаб у Сарајеву поздравио је одлуку Уставног суда у Сарајеву о одбацивању апелације Републике Српске о војној имовини, уз напомену да она није довољна за активирање Акционог плана за чланство (МАП) државне заједнице Републике Српске и Федерације БиХ (БиХ) у НАТО.

„Таква одлука ће помоћи књижењу непокретне војне имовине као власништва БиХ за потребе Министарства одбране БиХ. Владавина закона и поступци извршења морају се спроводити. Донесена одлука није довољна за активирање МАП-а, али је корак ка испуњавању услова из Талина“, саопштено је из НАТО штаба у Сарајеву.Из НАТО штаба су подсетили да књижење 57 „перспективних непокретних војних локација“ као власништва државне заједнице остаје једини услов за активирање МАП-а за државну заједницу БиХ.

„Савезници пажљиво прате дешавања и поздрављају напредак у књижењу непокретне војне имовине на БиХ. Истовремено, желе видети да лидери у БиХ убрзају настојања ка испуњавању услова који су министри спољних послова НАТО-а поставили у Талину у априлу 2010. године како би Акциони план за чланство за БиХ могао да буде активиран што пре“, наводи се у саопштењу из НАТО штаба.

Подсетимо, Уставни суд у Сарајеву одбио је као неосновану апелацију Републике Српске поднесену против пресуда Суда БиХ којима је наложено да војни објекат „Велики Жеп“ у Хан Пијеску буде укњижен на државну заједницу БиХ.

Пресудама Суда БиХ, које су донесене 2015. и 2016. године Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове Републике Српске обавезана је да укњижи на државну заједницу БиХ објекат и земљиште површине 11.474 метра квадратна у Хан Пијеску, те да над њима буду избрисана сва права Републике Српске.

 

Извор: србин.инфо

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Zaharije Serak says:

    Kako Bosna moze nesto otimati sto je njeno?Naravno nacice se strucnjaci i pokusati objasniti neobjasnjivo.R.S. je entitet i to je to.Sva prava vuce Drzava,a Bosna je Drzava od dva entiteta.Vratice se Srbiji sve sto je radila i radi jos uvijek drugim Drzavama u regionu.Znamo da je Srbija ponizena u ratovima i da se drzi R.S. kao jedinog plijena.Kao sto Vam je rekao Draskovic ili ce te biti ispod stola i pricati neku "svoju " Istoriju ili ce te biti za stolom.Naravno nije lako biti ni "los ", a nije lako biti ni "dobar " Srbin.Nema Srbija jos Willija Branta,a ne vidim ga jos,ali ne znaci da se ne nadam

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u