БОШЊАЦИ БЕСНИ: Русија Републици Српској испоручује…

BOŠNJACI BESNI: Rusija Republici Srpskoj isporučuje…

12 septembra 2018

Kompanija iz Sankt Peterburga će isporučiti specijalna antiteroristička sredstva Republici Srpskoj, izjavio je guverner Sankt Peterburga Georgij Poltavčenko.„U ovom slučaju govorimo o snabdevanju Republike Srpske specijalnim sredstvima firme `NPO specijalni materijali`, koja se bavi proizvodnjom nesmrtonosnog oružja, a čije korišćenje služi u antiterorističke svrhe, uključujući zaštitu od eksplozija, protivotaranne uređaje, uniforme i tako dalje. Interesovanje za ovu opremu potvrdio je ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, tokom posete Sankt Petersburgu“, rekao je guverner uoči posete Republici Srpskoj.

Napomenuo je da Sankt Peterburg i Republika Srpska „imaju zaista duge i istinski poverljive odnose“.

U okviru posete delegacije iz Sankt Peterburga, strane će takođe razgovarati o razvoju saradnje u oblasti zdravstva, energije, turizma i kulture.

„Visok nivo međusobnog razumevanja određuje širinu dostupnih kontakata i njihovu efikasnost, čime su dobri međusobni aranžmani korisni za obe strane. Održavanje stalnog dijaloga sa Republikom Srpskom nam omogućava da gradimo saradnju što je moguće efikasnije“, rekao je Poltavčenko.

U narednim danima delegacija Sankt Peterburga, koju predvodi guverner, posetiće Republiku Srpsku. Tokom posete je planirano da se razgovara sa rukovodstvom Republike Srpske o međusobnoj saradnji. Tokom posete, ruska delegacija će se sastati i sa predstavnicima političkog, poslovnog i javnog života, a posetiće i Gimnaziju u Banjaluci, kao i Narodnu i univerzitetsku biblioteku Republike Srpske.

(vostok.rs)

KOMENTARI6 komentara

 1. Deda Micko says:

  Jedna od izreka koju je zapisao Vuk Karadzic: "Sto si curo besna, kad ti nije tesna."

  • Strahinja says:

   Balija, polako samo... Tako ne smes da seiris u Sarajevu...

 2. Aleksandra says:

  deda ne lupaj više, kako te nije sramota....

  • Deda Micko says:

   Pa, da nisi konzervativnija od seljaka koji su doticnu izreku smislili? A reklo bi se da nisi ni mnogo pametna kada ne razumes mataforijski jezik, niti salu, niti kapiras smisao citata u kontekstu pomenutog teksta.

 3. Belgrade says:

  Sad ce Bakir da stane na rep svom poltronu Meeeeekticu i ovaj ima odmah da pocrveni, iskolaci oči i do izbora da kevce. Naravno tu je i muslimanska konkubina pandurwvicka. Jadni SDS. Treba biti oprezan jer će strane službe nahuskati one barabe iz "pravda za Davida" da naprave nered i nasilje. Dodik je lopov ali i kao takav ipak povoljnije rešenje od sds, Cavica, Ivanica ili one guslarske bitange Govedarice.

 4. opet ja says:

  protivotaranne uređaje Kakvi su ovo uređaji???

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *