БОШЊАЦИ БИ У „ВЕЛИКОЈ АЛБАНИЈИ“ прошли још горе од Срба

BOŠNJACI BI U „VELIKOJ ALBANIJI“ prošli još gore od Srba

4 jula 2018

KADA bi, kojim slučajem, Raška oblast bila pripojena takozvanoj državi Kosovo, a faktički „velikoj Albaniji“, najgore bi prošli Bošnjaci u Novom Pazaru, Sjenici, Tutinu i drugom sandžačkim gradovima.Stradali bi više nego Srbi jer bi ih Albanci brzo asimilirali i naterali da zaborave bosanski i srpski, te govore samo njihov jezik. Potom bi na red došlo i odricanje od svoje istorije, kulture i nacionalnog identiteteta – kaže predsednik udruženja „Ras“ iz Novog Pazara dr Dobrosav Nikodinović i podseća na to da je ovaj deo Srbije od 1941. do 1945, godine kada su Nemci formirali fašističku tvorevinu, već bio deo velike Albanije.

Muslimani su, navodi, tada morali da uče albanski i izjašnjavaju se kao Albanci. Osim strašnih zločina nad Srbima, albanski fašisti predvođeni čuvenim balistom Šabanom Polužom, kojeg je u Novi Pazar doveo tadašnji gradonačelnik Aćif Hadžiahmetović, ubili su i mnogo nedužnih Bošnjaka, a neke njihove ugledne porodice potpuno zatrli.

Podsetimo, zamenik predsednika Demokratske partije Kosova Redžep Hoti je nedavno rekao da bi u slučaju podele južne srpske pokrajine Sandžak trebalo pripojiti Kosovu, a ovu izjavu je, između ostalih, oštro osudilo i nekoliko najuticajnijih bošnjačkih političara.

PROVOKACIJA

BIVŠI ministar u Vladi Srbije Sulejman Ugljanin je pre pet godina u Novom Pazaru otkrio spomen-ploču Aćifu Hadžiahmetoviću, bilo je i predloga da se Aćif-efendiji izgradi memorijalni centar, a BNV je pokrenuo i inicijativu za rehabilitaciju nekadašnjeg gradonačelnika kojeg su 1945. bez suđenja, pod optužbom da je bio saradnik okupatora, streljale tadašnje komunističke vlasti.

KOMENTARI5 komentara

 1. Jugoistok says:

  Pošёl on na huй,prostoй mudak.

 2. Velika Metla says:

  To oni neka gledaju kako bi prošli,a mi znamo kako smo prolazili sa svima njima! "Spuštah se ja na vaše uže,umalo se uže ne pretrže"! Hvala,ne treba nam opet!

 3. Miraš says:

  Amerika im to omogućuje kao njihov nov i moćan svetski sponzor, a da toga nema bar bi ćutali. Po tom zahtevu da se Kosovu pripoji Raška oblast (Sandžak) jasno je da je Albancima veoma milo otimanje svega tudjeg. Na gore prikazanoj slici Velike Albanije po tome koje ih teritorije interesuju u Crnoj Gori jasno je da reflektuju na celu teritoriju nekadašnje srednjovekovne države Raška. Još ćemo mi čuti da raški župani te i sami Nemanjići da su bili Albanci. Ma reći će oni da je i poznati osmanski sultan i osvajač Evrope Murat I Pravedni (rodjen 1326 - umro 1389) da je i on bio Albanac. A mladjana država Amerika koja se baš u sve razume i to će glatko da potvrdi.

  • Miraš says:

   A kad bi ih pitali zašto su onda medjusobno ratovali? :emu onda Kosovska bitka a i bitke pre nje i posle nje e snašli bi se. - To su bila dva albanska klana koji se u to vreme nisu dobro medjusobno slagali.

   • Miraš. says:

    Treba ČEMU umesto ":emu" ... Zdravo je i ponekad se našaliti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *