БОШЊАЦИ оптужују Додика!

BOŠNJACI optužuju Dodika!

25 oktobra 2016

Sports Events

Poslanica SDS u parlamentu BiH Aleksandra Pandurević demantovala je da je Savez za promene predložio formiranje obaveštajne službe pri Oružanim snagama BiH.

„Tu inicijativu je pokrenuo parlamentarni vojni poverenik Boško Šiljegović, koji je na tu funkciju izabran kao kadar Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) u prošlom mandatnom periodu“, rekla je Pandurević za agenciju Beta.

Pandurević je navela da Savez za promene ni u Savetu ministara ni u parlamentu BiH neće podržati tu inicijativu, čija realizacija bi podrazumevala i promenu Zakona o Oružanim snagama BiH.

„Ovo je samo jedan u nizu primera kakve probleme nam prave ljudi u zajedničkim institucijama, koji su kadrovi SNSD-a. Šiljegović je za vojnog poverenika imenovan kao kadar SNSD-a u vreme kada je predsednik Saveta ministara BiH bio Nikola Špirić“, navela je Pandurević.

Predsednik Republike Srpske i lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je ranije danas da kadrovi Saveza za promene predlažu da u okviru Oružanih snaga BiH bude formirana obaveštajna služba, koja bi se bavila praćenjem civila.

„To je nedopustivo, a ovako nešto je predložio parlamentarni vojni poverenik. To su stvari koje nisu potrebne Republici Srpskoj i nemoguće je dozvoliti da se ovako ponašaju, jer je za bezbednost Srpske odgovorna njena vlast“, rekao je novinarima Dodik.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *