Бошњацима смета православни крст

Bošnjacima smeta pravoslavni krst

2 novembra 2017

Politički direktor Bošnjačke stranke Suljo Mustafić smatra da je vraćanje krsta neprihvatljivo u kulturološkom i istorijskom smislu.

Podgorica – Krst na Sat-kuli, koji je bio uklonjen sa ovog objekta dok je trajala restauracija, vraćen je na mesto gde je postavljen 1890. godine, nakon oslobođenja Podgorice od Turaka. Međutim, zbog tog čina ostala su negodovanja Bošnjaka u Crnoj Gori. Politički direktor Bošnjačke stranke Suljo Mustafić smatra da je vraćanje krsta neprihvatljivo u kulturološkom i istorijskom smislu i da predstavlja udar na islamsko nasleđe u Podgorici i Crnoj Gori.

– Nečije političko povlađivanje interesima određene grupacije, verske zajednice, uticalo je na to da se ovo desi na ovakav način, da se uvredi apsolutno čitava jedna druga zajednica koja ovo smatra svojim nasleđem i kojoj zapravo to i pripada – rekao je Mustafić.

Iz dalekog Njujorka reagovala je Bošnjačko-američka asocijacija (BANA), koja je navela da je to anticivilizacijski čin, koji se dogodio postavljanjem krsta na čuvenu Sat-kulu u Podgorici, koju je krajem 17. veka sagradio hadži Mehmed-paša Osmanagić.

– Ovakvim uzurpatorskim primerom crnogorskih vlasti, koje su pod uticajem Mitropolije crnogorsko-primorske Srpske pravoslavne crkve i Amfilohija, Bošnjacima i Albancima je jasno dato do znanja da istraga poturica u Crnoj Gori nikada nije prestala – poručili su iz asocijacija BANA.

KOMENTARI5 komentara

 1. Dragan says:

  U tursku neka odu kolektivno nećemo se ljutiti.

 2. HBG says:

  Aja Sofija?!

 3. R.Srpska says:

  A džamije koje su sagrađene na razrušenim crkvama ???

 4. Svetislav Surina says:

  Okupator sagradio na tuđoj zemlji, a Suljo i njegovi, što su prodali veru za večeru provociraju.

 5. Gojko says:

  Poturice kome se ne svidja nemora da gleda.Jednostavno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *