Bošnjak ubijen zbog crtanja četiri S

Bošnjak ubijen zbog crtanja četiri S

13 maja 2014

zgradaZeničanin Jasmin Briga (37) iz Zenice, koji je u ponedeljak, oko 15 časova, hicem iz pištolja ubio komšiju Elvina Osmančevića (22), sproveden je danas na saslušanje u Kantonalno tužilaštvo Zenica.

Kako je portalu Pressrs.ba potvrđeno u policiji, tragedija se dogodila u zeničkom naselju Babina rijeka, u stanu gde živi porodica Osmančević.

– Uviđajem i dosadašnjom istragom utvrdili smo da su se žrtva i osumnjičeni poznavali, a da se zločin dogodio nakon žestoke svađe i fizičkog obračuna u zgradi u Ulici Prve zeničke brigade. Od osumnjičenog je oduzet pištolj, a uzeti su i brojni dokazi sa mesta tragedije – saopšteno je iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

U policiji dodaju da je dežurni tužilac Boro Milešić naredio obdukciju Osmančevićevog tela.

Nesrećni mladić koji je pogođen u stomak nakon ranjavanja je davao znakove života, ali je podlegao oko dva časa nakon pucnjave.

– Osmančević je prvo prevezen na Odeljenje urgentne medicine u Kantonalnoj bolnici Zenica, gde su lekari pokušali da ga reanimiraju. Nakon toga je hitno operisan, ali je tokom operacije podlegao – rekao je izvor upućen u istragu.

On kaže da je motiv jezivog zločina krajnje bizaran, odnosno grafit koji je iscrtan na zidu ispred zgrade. Navodno, do svađe je došlo jer je Briga od Elvinovog mlađeg brata Emira (19) zahtevao da izbriše grafit sa četiri slova „S“, pored kojeg je bio napisan i njegov nadimak. Stanari ulice u kojoj se dogodila tragedija tvrde da su mladići grafit doživljavali kao šalu i da su ga zbog toga ispisali u naselju.

– Živim ovde duže od 15 godina i poznavao sam ih obojicu. Ne mogu verovati da je dečja igra, odnosno grafit bio povod za ovakvu tragediju – rekao je za Press jedan od stanara zgrade u kojoj se dogodio zločin.

Ne želeći da mu otkrijemo identitet, on objašnjava da se neposredno pre pucnja u stanu čula svađa i da se Briga prvo posvađao sa Emirom, nakon čega je u stan ušao Elvin.

– Elvin je, navodno, stao u zaštitu brata i nasrnuo na Brigu, a ovaj je u tom trenutku izvadio pištolj i pucao starijem Osmančeviću u stomak – ispričao je naš sagovornik.

KOMENTARI



Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *