БОЖА СПАСИЋ о шпијунском рату између Србије и Хрватске!

BOŽA SPASIĆ o špijunskom ratu između Srbije i Hrvatske!

3 septembra 2016

boza_spasic 7657

Bivši obaveštajac Boža Spasić izjavio je za „Indeks“ povodom hapšenja hrvatskog obaveštajca da je na pomolu špijunski rat na Balkanu.

Danas uhapšeni hrvatski špijun u Beogradu, tereti se da je radio za hrvatsku Vojno bezbednosnu-obaveštajnu službu i da je tokom proteklih meseci, pa čak i godina, u Beogradu i Srbiji prikupljao podatke koji bi njegovoj službi, dakle, VSOA-i, bili od posebnog interesa, navodi „Indeks“.

Hrvatski portal „Index.hr“ navodi da se uhapšeni navodno u poslednje vreme bavio sa oficirima JNA protiv kojih Hrvatska jeste ili bi mogla da pokrene krivične postupke zbog dela počinjenih tokom Građanskog rata od 91.-95. godine i organizacijom i odnosima u srpskoj vojsci, a pod merama svojih srpskih kolega nalazi se već mesecima.

„Srpske službe već neko vreme prate dotičnog i prikupljaju informacije o njemu. Poznato je gde se tačno nalazio, u kojim mestima uz granicu, sa svojim kolegama s hrvatske strane i sa kime je sve bio u kontaktu“, kaže „Indeksov“ izvor.

Hrvatski portal ističe da informacije kojima „Indeks“ raspolaže, navodno su prilično slične onima koje ima Boža Spasić, nekadašnji radnik obaveštajnih službi Jugoslavije i koji je od 1993. do 2007. godine vodio detektivsku agenciju.

Danas je u penziji, ali je potvrdio informacije prema kojima srpska služba već neko vreme „odrađuje“ hrvatskog kolegu, ali u svetu agenata, to nije nikakav spektakl.

„Uobičajena praksa je da su službe domicilne zemlje upoznate s agenturom stranih zemalja na svojoj teritoriju, u smislu da znaju tko su i što tačno rade. Na taj način mogu im ‘dodavati’ informacije za koje procenjuju da bi njihove zemlje moglo da zanima i to su igre bez granica. Međutim, ovakva javna hapšenja mogu samo da znače da je taj agent jednostavno, u našem žargonu, ‘potrošen’, da je odradio svoje, i da više nema smisla ‘čuvati ga'“, rekao je Spasić za Indeks i objasnio kako je prema njegovim informacijama hrvatskog agenta ‘odradila’ srpska Kontraobaveštajna služba te kako su upoznati i sa svim njegovim saradnicima.

„U tom smislu, možemo očekivati još hapšenja, hapšenja osoba koje su sarađivale s danas uhapšenim agentom“.

Međutim, Spasić je uveren kako je današnjim hapšenjem „započeo špijunski rat na Balkanu i kako trenutak cele akcije nije nimalo slučajan“.

„Potpuno je izvesno da možemo da očekujemo hapšenja srpskih agenata u Hrvatskoj; to je logičan sled. Ali, ono što je važno u celoj ovoj priči je tajming. Srpske vlasti ovim su samo nastavile svoju aktuelnu politiku i ovo je, u tom smislu, odlično tempirano, za trenutak kad su odnosi takvi kakvi jesu. Podsetiću vas da je Srbija nedavno prijavila EU kako Hrvatska na nju vrši agresiju…“, zaključuje Spasić.

Uhapšenom je određen pritvor i preti mu od tri do 15 godina zatvora, navodi hrvatski portal.

(Indeks)

KOMENTARI3 komentara

  1. saban says:

    nece ga vucic kaznuti neboj se za vuciceve spijune u hrvatskoj nesme srbija nis spijunima u srbiji ustvari beograd natasa kandic javni spijun amerike pa nikom nista hhhhhhhhhhhhhh,blago vama kad srbi to trpe u srbii

  2. kengur says:

    spijuna je bilo od pocetka rata sa hrvatskom, MITIC RADE (petrovac na mlavi sada u istom mestu direktor detektivske agencije) koji je radio u policiji u bjelovaru, pokojni HADZIC GORAN itd za iste se zna da rade za HOS ali niko ne reaguje vec 25 godina, cudi me i ovaj da je uhapsen. vecina nasih visokih policijskih sluzbenika i vojnih lica poreklom iz hrvatske rade za HOS i zato iste hrvatska i nehapsi

  3. kengur says:

    LONCAREVIC LJUBAN policajac is Siska je mucio i zatvarao srpske policajce i vec godinama je penzioner MUP=a Srbije ???????

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *