БОЖИЋ БАТА НИЈЕ ОСОБА! ЕВО КАКО ЈЕ СРБИМА НАМЕТНУТ ДЕДА МРАЗ (ВИДЕО)

BOŽIĆ BATA NIJE OSOBA! EVO KAKO JE SRBIMA NAMETNUT DEDA MRAZ (VIDEO)

7 januara 2021

SERBIKA, nova emisija na TV RAS vam otkriva stvari o Srbima, njihovoj istoriji, tradiciji, običajima i kulturi.

U prvoj emisiji tema je Deda Mraz i Božić Bata. Kako je Srbima nametnut Deda Mraz i ko je zapravo kroz srpsku istoriju deci donosio poklone.

(INTERMAGAZIN)

KOMENTARI9 komentara

 1. Karital says:

  Netko ima Djeda Mraza, netko Deda Moroza, a srbi božić batu.Mislim da je srpski božić bata stariji od Mraza i Moroza?

  • Doktor says:

   Sidji sa grane I vlastite imenice pisi velikim slovom.

 2. I Love persida says:

  Ljudi se lako zaraze dobrim i lepim običajima, pokloni bar jednom godišnje, makar orah i narandža, sve to ide u čarapu kod kamina, ako ste siromašni i čarapa iscepana pored šporeta, onda ništa, to zaobilazi i Deda Mraz. Bejah misli da mi je Vuči taj Deda Mraz, obećao neka povećanja već 150 puta a ono samo 3000 proizvoda poskupelo a povećanja se valjda odnose na budžet i na one koji već imaju da im pretiče i telo njihovo je pretilo i oko izbuljeno da će se i sinovi njihovih sinova nasititi, e batice pa i ja bih da idem na Hilandar da tamo obilazim masline i cepam vino i rakiju, e blago li si tebi moj Deda Mraze.

 3. padre says:

  Možeš misliti, nametnuli su Srbima darivanje dece!

 4. Pingback: BOŽIĆ BATA NIJE OSOBA! Evo kako je Srbima nametnut Deda Mraz (VIDEO) - Šajkača

 5. padre says:

  Ajde, neka mi neko kaže, kad je neko tvrdio, da je Božić Bata osoba!

 6. milorad 4 says:

  pa dobro ajde, neka budu obojica, namera je ista i nema ništa ružno ili loše u novogodišnjim i božićnim običajima i ponašanjima u svim nacijama koje uopšte slave te praznike,svi imaju SLIČNU PRIČU čak i kinezi mislim da imaju tamo nekoga ko donosi poklone deci:)

  • Zora says:

   Slazem se sa vama, ne moramo biti iskljucivi, za Novu godinu neka poklone dijeli Deda Mraz, a za nas Bozic Bozic Bata. Vazno je da djecu obradujemo i objasnimo im da je Bozic Bata nas, srpski,a ovaj drugi medjunarodni.Tako su i meni objasnili.

 7. Duca says:

  Ako je nametnut i pravoslavlje je Srbima nametnuto, imali su pre toga svoje bogove i praznike, a Hrišćanstvo im je nametnuto od strane Srpskih vladara (u Rimu je recimo Hrišćanstvo prvo ušlo u narod, da bi posle vekova proganjanja bilo priznato za državnu religiju i to kada se car Teodosije dogovorio sa sveštenstvom o podeli vlasti). To je istorija i ovo govori da negde treba "podvući crtu". Recimo kod genderskog deda mraza koji je plasiran ove godine, teško pitanje glasi šta mislite gde :)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *