БРАНКО ДРАГАШ О САШИ ЈАНКОВИЋУ без длаке на језику!

BRANKO DRAGAŠ O SAŠI JANKOVIĆU bez dlake na jeziku!

18 aprila 2017

Velikom Bratu je potreban čovek bez lica i svojstva, bez političke i životne energije, bez ikakve političke ideje, bez pameti i petlje, bez znanja, mekušast, mrljav, drljav, čovek iz fijoke,čovek iz folije, kancelarijski pacov, konformista, hedonista, malograđaner i politikan pokorni koji će slušati sve što mu se bude naredilo, jer on čitav život mora nekoga da sluša,ništa ne može sam da odluči, podanik je, sluga, lakej, potrčko, mrsomud, koji je dobro naučio lekciju u politici da šut sa rogatim ne može.

Namesnik bez svojstva je priznao da smo u Srebrenici načinili genocid i šta tu, misli on i svih sto potpisanih političkih idiota, ima da se više raspravlja i polemiše, Srbi su genocidan narod, ubice i zločinci,tako je rekao Veliki Brat.

Kada sam prvi put negativno pisao o tom gnjecavom birokrati neoliberalizma, kada su se malograđaneri kao pobesneli ulični psi okomili na mene, kada su zalajali iz svoji paradržavnih sinekura i preplaćenih NVO funkcija, kada su počeli da nariču iz svog malograđanerskog palanačkog komformizma, da su se društvene mreže zatresle od njihovog prostakluka, jer svi koji se ne slažu sa njima su fašisti i pripadnici mračnih sila prošlosti, bilo mi je jasno da se nešto novo sprema u namesničkoj politici i da  je počelo spremanje novog namesnika, koji se, sve više, promoviše kao neki vajni spasilac Srbije.

Beograd, 17.04.2017

(autor Branko Dragaš / www.dragas.biz)

KOMENTARI10 komentara

 1. Epiteti i prilozi u službi definicija says:

  Baš je načitan, mislim, veliki fond opisa ; kao klasici književnosti.

 2. NATO 1999 says:

  Branko svaka ti je na mestu ali na žalost ne dolazi Vaša misao do ispranih mozgova našeg naroda! Narodu je oduzeto pravo na sopstvenu misao, pravo da odlučuje o sebi i o porodici. Censura medija, diktatura i zastrasivanje na principu kojih vlada AV su učinili da arod u Srbiji ne vidi ono što se oko njega dešava.

 3. pirus says:

  Radulovic? Gledas njega i sta vidis!Tipican primer pogresnog ljudskog gena a kakav je to tip gena ja mislim da danasnja medicina nemoze da odgonetne.On i svi oko njega su stvorenja tog nepoznatog gena koji do podne mrze sami sebe a po ;podne sve oko njih.

 4. Miroslav says:

  Nece biti cudo ako nas i ovaj zajase, narod je sludjen, a nije bas puno ni pametan. Naravno, krivi smo mi sto ne glasamo, a za koga pitam ja vas

 5. dusko says:

  SVAKA CAST ! PROSTOJE NEVEROVATNO DA MI NEMAMO OPOZICIJU UOPSTE !!!

 6. Za Srbiju says:

  Što ga opisa.... Svaka čast. Briljantni Dragaš.

 7. El Capitano says:

  Sve izreceno potpisujem. Vladari tame su uvek imali par igraca u igri tako da uvek dobiju svoju marionetu.

 8. Onufrije Veliki says:

  Branko Dragaš je jedan od rijetkih srpskih intelektualaca koji nas godinama upozorava, uči i savjetuje: gdje smo, kakvi smo i šta nas očekuje. Njegova energija je ogromna; čovjek zna znanje, on zna otvorene i (polu)tajne namjere i dogovore onih koji odlučuju i donose odluke, ali i mentalni sklop domaćih političkih idiota i ekonomskih ubica, poltrona, umišljenih ili provikanih vizionara, koji te odluke bezpogovorno sprovode. Prije godinu i nešto dana dao je uspješan intervju Pressu, pod naslovom: "Dragaš za Press: Narodu se mora predočiti realna slika naše propasti", jedan u nizu koji je i dan-danas aktuelan. Na YouTube ima podosta njegovih nastupa, koji su analitični, poučni, tačni, upozoravajući. Moja malenkost se slaže s njim: da je još uvijek aktuelni predsjednik Vlade Srbije jedna neznalica, veleizdajnik i pokazaće se - propast za srpski nacionalni korpus. Nažalost ni u opozociji nema boljih tako da je pravo čudo da Srbija još uvijek postoji čak i kao geografski pojam, toponim. Možda Srbe nešto čuva od istrebljenja i totalne propasti!?? Jer to što smo doživjeli kroz istoriju nije doživio ni jedan narod u Evropi, a malo ih je i u svijetu. Naš najgori nedostatak je što ne znamo sopstvenu istoriju, a nećemo ni da je učimo. Ne izvlačimo pouke ni na vlastitim istorijskim greškama. Lakovjerni smo i vjerujemo svakojakim probisvetima i barabama; čak ih i slavimo, obilježavamo im u čast kojekakve godišnjice, po njima nazivamo ulice, bulevare i ustanove (Vuk Karadžić, Dositej, Konstantin Koča Popović, Savo Kovačević, Đinđić, Diana Budisavljević, Bravar, Šoša i Đuro Pucar Stari, i ini... Srbi nemaju pojma kakvu su im štetu napravili, zlo posijali, pamet izokrenuli!). Gospodinu Dragašu želim dobro zdravlje, ubojito pero i svako dobro!

 9. Svetlana says:

  Nama treba baš neko kao Vi, nabusiti vođa, zlovoljni mrzitelj koji sa omalovažavanjem priča o svemu i svačemu. Sa takvom retorikom već imamo posla. Užasna je. Mrzi me više i da čitam fraze i epitete kojima se koristite. Sreća te je članak kratak. A imali ste svoju priliku i očigledno je niste iskoristili i pokazali nama malograđanštini kako se zemljom vlada. Da lupite šakom o sto i izbljujete bujicu odvratnih reči. Hvala ovom slobodnom internet nebu gde svako može da se izjasni, da vređa i kleveta. Tako je zabavnije. To onaj narod nemalograđanštine ceni i voli. Mislila sam da je to rečnik buntovnih hip-hopera. Odlično ide i uz Beogradski sindikat, ali ne i uz Vas. Očigledno umete, i svojim poslom (ne mojim, ni državnim) uspešno se bavite i to Vam daje za pravo da bez ograničenja svojim rečnikom nas malograđane oplemenite. Cirkus.

 10. Dragan says:

  Prvo svaka čast g. Dragašu na sjajnom tekstu, zatim svaka čast Onufriju na odličan komentar, a zadnji komentar ove Svetlane, govori sam za sebe i upravo potvrđuje i tekst i komentar koji sam pohvalio. "nabusiti vođa, zlovoljni mrzitelj koji sa omalovažavanjem priča o svemu i svačemu..." ove reči dotične gospođice ili gospođe govore nam upravo o tome o čemu se ovde i pisalo. Njoj je važnije kako se g. Dragaš izražava, nego suština. Očigledno je iskreni pratilac i sledbenik upravo tog neoliberalizma i "korektnog političkog govora" koji nam nameću sa zapada, pa nije ni čudo što se našla uvređenom zbog opisa njenog očiglednog idola Saše Jankovića. Jedino što nedostaje u njenom komentaru jeste da nam napiše šta to nije tačno u izlaganju g. Dragaša. Gde je to pogrešio, osim što je koristio "reči mržnje" kako Svetlana zaključi. Da Svetlana, razumemo mi vas i vaša uverenja. Crnici više nisu crnci nego afroamerikanci, Indijanci više nisu indijanci nego su native americans, pederi više nisu pederi nego su gejevi... a naravno nije umešno ni politički korektno pričati ni o srpskim žrtvama u ratovima devedesetih, jer Srbi nisu žrtve nego su genocidan narod koji je kriv za stradanje svih drugih naroda na prostoru bivše Jugoslavije, iako iz same Srbije niko nije iseljen ni proteran, a u samoj Srbiji niko nije ubijan, tako da Albanaca, Mađara, Hrvata, Muslimana (pardon g. Svetlana - Bošnjaka) ima ako ne više nego što ih je bilo devedesetih, a onda barem isti broj koliko ih je bilo pre toga... Ali Bože moj, ako Saša Janković, taj moderni i zapadno nastrojeni intelektualac, a ne sve ono što je rekao g. Dragaš o njemu, kaže da su Srbi izvršili genocid u Srebrenici i da treba da uvedemo sankcije Rusiji, a mi uđemo u NATO pakt, onda ima tako da bude... a ne da vam tu neki "nabusiti vođa, zlovoljni mrzitelj koji sa omalovažavanjem priča o svemu i svačemu"...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *