Branko Lazarević vraćen na posao u Atinu?

Branko Lazarević vraćen na posao u Atinu?

8 septembra 2014

branko lazarevic55787Otpravnik poslova ambasade Srbije u Grčkoj Branko Lazarević, koji je početkom godine povučen u Beograd, radi saslušanja u policiji zbog sumnje da je, kao šef kabineta ministra unutrašnjih poslova odavao službene tajne, nedavno se vratio na dužnost u Atinu, piše list Danas.Lazarević, koji je bio šef kabineta tadašnjeg ministra Ivice Dačića, sumnjiči se odavao službene tajne pripadnicima narko klana Darka Šarića, a on je više puta javno negirao te optužbe, kao i medijske spekulacije posle saslušanja da će biti zaštićeni svedok aradnik.

Njegov advokat Dragoljub Đorđević izjavio je za Danas da protiv Lazarevića nije podignuta optužnica i da „nema saznanja da je istraga završena“.

U diplomatskim krugovima priča se da grčke vlasti nisu nimalo oduševljene odlukom zvaničnog Beograda da Lazarevića vrati u Atinu pre nego što se razjasne njegove veze sa Šarićem.

Đorđević nije mogao da kaže zašto je i kako Lazareviću vraćen pasoš, zato što se, kako rekao, obavezao da o tome ne govori.

Lazareviću je privremeno oduzet pasoš posle saslušanja u Upravi kriminalističke policije i Tužilaštvu za organizovani kriminal 19. februara.

Tada mu je određen i pritvor od 48 sati, ali je pušten da se daljem postupku brani sa slobode.

Specijalni sud mu je odredio i mere zabrane napuštanja mesta boravka bez odobrenja i prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa određenim okrivljenim i svedokom.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *