Branko Ružić i Tanja Miščević šetaće na „Paradi ponosa“

Branko Ružić i Tanja Miščević šetaće na „Paradi ponosa“

20 септембра 2013

Ruzic MiscevicMinistar bez portfelja Branko Ružić potvrdio da će sa šeficom pregovaračkog tima sa EU Tanjom Miščević učestvovati u šetnji na „Paradi ponosa“.

Ružić je, na zajedničkoj konferenciji za novinare posle sastanka sa Kacinom, rekao da veruje da je obaveza odgovornih političara i građana da ne prave famu od stvari koje su jasno definisane zakonom.

„Pravo na različitost je pravo koje nikom ne sme biti suspendovano i Tanja Miščević i ja smo i u Briselu rekli da želimo da pošaljemo snažnu poruku i da svojim učešćem razbijemo predrasude koje u srpskom društvu, nažalost, možda još uvek postoje“, rekao je on.

Kacin je dodao da se nada da Ružić i Miščevićeva neće biti jedini članovi vlade i administracije koji će se pridružiti „Paradi ponosa“ i pokazati da se Srbija menja, unapređuje i postaje tolerantnija.

„Političari moraju pokazati kako se treba ponašati, promovisati i braniti ljudska prava – iako i Ružić i ja pripadamo seksualnoj većini moramo dati poruku da su oni ravnopravni i dobrodošli i nadam se da će se to i desiti“, rekao je Kacin.

Sutra inače počinje program Beograd Prajda 2013 i to međunarodnom konferencijom o slobodi okupljanja LGBTIQ zajednice koja se održava tokom vikenda.

Na konferenciji će biti gosti iz Srbije, regiona i sveta – predstavnici ambasada, domaćih i međunarodnih institucija, aktivisti i pravni eksperti analizirati slobodu okupljanja LGBTIQ zajednice na lokalnom, regionalnom i svetskom nivou.

Program Beograd Prajda 2013. se nastavlja nedeljom ponosa, koja obuhvata izložbe, koncerte, pozorišne predstave, filmske projekcije i druge događaje na više lokacija u Beogradu i traje od 23. do 26. septembra, dok je šetnja najavljena za 28. septembar.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u