Bratislav Petković novi savetnik Vučića za kulturu

Bratislav Petković novi savetnik Vučića za kulturu

20 septembra 2013

vucic-petkovicBivši ministar kulture Bratislav Petković najavio da bi do kraja sedmice trebalo da postane savetnik za kulturu prvog potpredsednika Aleksandra Vučića.

„Nisam još zvanično postavljen na mesto savetnika za kulturu Aleksandra Vučića, ali bi te formalnosti trebalo da budu obavljene do kraja sedmice. Poslove koje sam započeo u svojstvu ministra kulture Republike Srbije pokušaću i da završim“, rekao je Petković za sutrašnju „Politiku“.

On je dodao i da će se potruditi da pomogne da se reše nedoumice oko statusa izvesnih ustanova kulture, pre svega Muzeja vazduhoplovstva i Muzeja nauke i tehnike.

„Nemam ništa protiv Ivana Tasovca, novog ministra kulture, ali sam se obavezao na to da završim ono što sam započeo. Od one sam vrste ljudi koji ne ostavljaju započete poslove na pola, već se za njihovu realizaciju borim do kraja“, kaže Petković.

„Nastojaću da dam svoj doprinos rešavanju problema vezanih za pitanja u domenu kulturne tradicije, a nadam se da ću sa mesta savetnika za kulturu potpredsednika Vučića moći da završim stvari koje sam započeo, da rasvetlim izvesne nedoumice koje to zaslužuju, jer se bojim da neki pojedinci nemaju interesovanje za njih“, rekao je Petković.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *