BRAVO SRPSKA OMLADINO: Niški maturanti uplatili 350.000 dinara

BRAVO SRPSKA OMLADINO: Niški maturanti uplatili 350.000 dinara

27 maja 2014

srb-Uplata-niskih-maturanatUmesto da kupuju biserne minđuše i kožne novčanike razrednim starešinama, niški maturanti su sakupili 348.150 dinara i uplatili na račun Vlade Srbije kao pomoć stanovništvu u poplavljenim delovima zemlje.

Tako su ispit zrelosti ove godine zamenili polaganjem ispita iz solidarnosti, a svoju akciju nastavljaju pa očekuju da će novu novčanu pomoć da uplate već do kraja ove nedelje.

Akciju su inicirali maturanti niške gimnazije “Svetozar Marković”, pokrenuvši na “Fejsbuku” stranicu “Maturski ispit iz solidarnosti Niš“. Ubrzo su ih podržali i maturanti ostalih niških gimnazija i srednjih škola, ali i njihovi profesori.

Neki učenici završnog razreda srednje škole odrekli su se svečane garderobe za matursko veče ili organizovanja ovakvog slavlja zarad nevoljnika, ugroženih u katastrofalnim poplavama.

– Akcija zaslužuje svaku pohvalu, jer potiče od mladih – kaže Živomir Jovanović, načelnik Školske uprave Niš.

Niški maturanti navode da je njihova ideja svodi na odricanje od maturskih običaja, kako bi se taj novac dao onima kojima je zaista neophodan. Preko “Fejsbuka” poručuju i da je bitno je da se akcija proširi na što više gradova Srbije.

KOMENTARI



Jedan komentar

  1. PRVOTIMAC says:

    Bravo deco,to je pravi potez!Ako nastavite tim putem u životu,sigurno ćete proći dobro,a ja vam svima vama i svoj omladini Srbije od srca želim...Sve dok Srbija ima takvu omladinu propasti neće,niti pak može!!!BRAVO!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *