BRAVO: Vojska Crne Gore na putu za pomoć Srbiji!

BRAVO: Vojska Crne Gore na putu za pomoć Srbiji!

18 maja 2014

26102_1Nevrijeme je snašlo Srbiju i Bosnu i Herecgovinu, apeli su na različitim stranama za pomoć!

Vojska Crne Gore uputila je danas u Srbiju snage koje će biti angažovane na pružanju pomoći sa ciljem spašavanja života građana i zaštite imovine na područjima ugroženim poplavama.

Nakon direktne komunikacije između ministara odbrane Crne Gore i Republike Srbije dogovoreno je da se za potrebe pružanja pomoći Republici Srbiji uputi pet spasilačkih timova, jedan ronilački tim i jedan sanitetski tim. Pripadnici Vojske Crne Gore biće angažovani na području Opštine Obrenovac gdje su građani trenutno najviše pogođeni poplavama.

Na ispraćaju spasilačkih timova Vojske Crne Gore u kasarni „Milovan Šaranović“ u Danilovgradu prisustvovali su ministar odbrane prof. dr Milica Pejanović-Djurišić sa saradnicima, Nj.E. ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori dr Zoran Bingulac, načelnik Štaba Generalštaba Vojske Crne Gore pukovnik Zoran Lazarević, predsjednik Opštine Danilovgrad Branislav Đuranović.

Isotovemeno, ministarka Pejanović-Djurišić danas u jutranjim satima ostvarila je komunikaciju sa ministrom odbrane Bosne i Hercegovine Zekerijahom Osmićem i ponudila pomoć Ministarstva odbrane i VCG ugroženim od poplava u BIH. Za sad nije traženo upućivanje pomoći od strane Bosne i Hercegovine.

(Kolektiv.me)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *