BRAVO ZA ČEHE: Stranke i javne ličnosti u Češkoj pokrenule peticiju za oslobađanje Šešelja

BRAVO ZA ČEHE: Stranke i javne ličnosti u Češkoj pokrenule peticiju za oslobađanje Šešelja

1 novembra 2014

ladislav-zemanek-650x487Povodom poslednjih dešavanja vezanim za zdravstveno stanje Vojislava Šešelja veliki Političkoh organizacija i javnih ličnosti iz Češke uputio je podršku predsedniku SRS. Radi se o ukupno 10 političkih organizacija koje su pored zvanične podrške pokrenule peticiju za Šešeljevo oslobađanje. Peticiju su takođe podržale javne ličnosti poput Češkog reditelja Vaclava Dvoraka i istražitelja specijalizovanog za oblast vojnih sudova Ladislava Batora.

Kako stoji u saopštenju Češke Nacionalne demokratije, ova stranka će pokrenuti peticiju za puštanje na slobodu Vojislava Šešelja, a priključiće im se još 9 organizacija. Oni navode da je celokupni rad tribunala u Hagu nedvosmisleno pokazao da se radi o sudu koji je pod političkom kontrolom, jer su rezultati njihovih presuda po pravilu upereni protiv Srbije.

Nacionalna demokratija dodaje da bu čovek koji je pod Šešeljevim okolnostima dobrovoljno otišao pred sud u svakoj zemlji bio pušten da se brani sa slobode, njemu se pored pritvora ukraćuje adekvatna zdravstvena zaštita.

Kako ističe podpredsednik Nacionalne demokratije Ladislav Zemanek, nužno je da se žrtve tribunala rehabilituju, a da je jedina moralna odluka da se Vojislav Šešelj pusti na slobodu.

Spisak organizacija koje su u Češkoj podržale peticiju za Šešeljevo oslobađanje:

Nacionalna demokratija
Patriotski Front
Asocijacija nezavisnih medija
Češki pokret nacionalnog jedinstva
Evropski Front solidarnosti sa Kosovom
Nacionalni prosperitet
Generacija Identiteta
Prijatelji Srba na Kosovu
Červenobeli (Studentska organizacija)
Nacionalna ideja

Peticiju je takođe podržao i reditelj reditelja Vaclav Dvorak tvorac Češkog filma oteto Kosovo kao i Ladislava Batora istražitelj specijalizovan za oblast vojnih sudova.

(Pravda)

KOMENTARI4 komentara

 1. Robert says:

  Svaka Vam čast Česi. Braća se poznaju kad je potrebno.

 2. ARTILJERAC says:

  HVALA VAM .

 3. milan says:

  ma svaka cesima!!!kao nije sramota ljude koji danas vladaju srbiji,da jedna ceška napravi vise za naseg vojvodu...podrzavam pustenje dr.vojislava seslja,jer je nuzno da se vrati u srbiju,jer je jedini koji moze da srusi sadasnju pro zapadnu vladu i njihovu mafiju!!!

 4. MISSKE says:

  H V A L A! I 1000 PUTA HVALA !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *