БРАВО ЗА ИДЕЈУ – Никита Михалков оснива евроазијски филмски фестивал – пандан „Оскару”!

BRAVO ZA IDEJU – Nikita Mihalkov osniva evroazijski filmski festival – pandan „Oskaru”!

2 oktobra 2016

kusturica-i-nikita-mihalkov-1

Slavni ruski filmski režiser Nikita Mihalkov objavio je da želi da osnuje prestižni evroazijski festival sa nagradom ravnom američkom „Oskaru”.

Mihalkov je ovo rekao na Krimu gde je otvorio međunarodni filmski festival „Evroazijski most” koji će traajati do 5. oktobra.

Inicijator osnivanja tog festivala bio je upravo Mihalkov koji je u Jalti izjavio:

„Za nas pojam evroazijskog prostora ima principijelni, strateški značaj. Evroazijski prostor je ogromni deo sveta koji može pretendovati na veću pažnju od ove koju danas ima. Zato se i pojavila ideja velikog festivala koji bi bio evroazijski pandan „Ostaru”. Međutim, to uopšte neće biti pokušaj da se vodi borba sa Holivudom”.

Mihalkov je dodao da se na filmskim festivalima po svetu sve više pažnje poklanja „filmovima istočnih zemalja”.

„To su filmovi iz Koreje, Indije i Pakistana. To su pravi filmovi iz zemalja u kojima postoje problemi”.

KOMENTARI2 komentara

  1. Srbin says:

    Muamer Zukorlić glasao u Srebrenici! (FOTO) Predsednik Bošnjačke demokratkse zajednice (BDZ) Muamer Zukorlić glasao je danas na lokalnim izborima u BiH i to u Srebrenici, saznaje Alo!Muamer Zukorlić glasa, Foto: Alo!Prema prvim predviđanjima u Srebrenici će se voditi velika borba između dosadašnjeg bošnjačkog kandidata Ćamila Durakovića i srpskog kandidata Mladena Grujičića, koga su podržale sve srpske stranke.Zukorlić je još ranije u tekstu za Alo! rekao da se zbog dvojnog državljanstva legitimno nalazi na oba biračka spiska, u Srbiji i BiH.Građani Bosne i Hercegovine danas biraju nove opštinske i gradske odbornike, kao i načelnike opština i gradonačelnike u 141 lokalnoj zajednici, uključujući distrikt Brčko. POLITIKAMUAMER ZUKORLIĆBIHIZBORI http://www.alo.rs/muamer-zukorlic-glasao-u-srebrenici/74132

  2. Za Srbiju says:

    Biće veće šanse da se pojavi dobar film. Dosta je bilo amer. holivudskog proseravanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *