БРАЗИЛ ПРЕТИ РУСИЈИ! Скандалозан захтев упућен руској војсци!

BRAZIL PRETI RUSIJI! Skandalozan zahtev upućen ruskoj vojsci!

28 marta 2019

Odgovarajući na izjavu američkog predsednika Donalda Trampa, koji je izjavio da Rusija „treba da napusti Venecuelu“, Moskva je naglasila da rusko vojno osoblje sprovodi bilateralne sporazume o odbrani u ovoj latinoameričkoj državi i da će tamo ostati sve dok obe strane smatraju to potrebnim.

Brazilski ministar spoljnih poslova izjavio je da bi ruska vojska trebala da napusti Venecuelu ukoliko su tamo da „podupiru“ predsednika Nikolasa Madura. U intervjuu za Rojters, brazilski visoki diplomata Ernesto Arauižo rekao je da se nada da će Moskva priznati da će podrška Maduru „samo produbiti kolaps venecuelanske ekonomije i društva i da je jedini izlaz iz krize održavanje izbora pod privremenom vladom na čelu sa opozicionim liderom Huanom Gvaidom. “

Izjave brazilskog diplomate usledile su nakon zahteva američkog predsednika Donalda Trampa, koji je pozvao Rusiju da „napusti“ Venecuelu. Osim toga, američki potpredsednik Majk Pens izjavio je da Vašington smatra dolazak ruskih vojnih aviona u Venecuelu  „nepoželjnom provokacijom“.

(Pravda)

KOMENTARI2 komentara

  1. Gardista says:

    Brazil ko brazil, pun nacista ,ustasa i fasista.

  2. Dusan says:

    Brazil hhhhhaaaa bilo bih jadno da nije smesno.Jedana drzava u istim govnima,podrzava jednog nelegalnog coveka kojeg gura neka sila uci pameti jednu drugu silu?glupo. Podrska Maduru dok ga narod ne promeni.?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *