БРАЗИЛ САОПШТИО АМЕРИКАНЦИМА: Спремни смо да нападнемо Венецуелу са вама!

BRAZIL SAOPŠTIO AMERIKANCIMA: Spremni smo da napadnemo Venecuelu sa vama!

14 aprila 2019

SJEDINJENE Države i Brazil pozvali su Kubu, Rusiju i Kinu da prestanu da podržavaju predsednika Venecuele Nikolasa Maduro.

Ovo je objavio Stejt departmane povodom telefonskog razgovora državnog sekretara majka Pompea i šefa brazilske diplomatije Ernesta Arauža.U saopštenju se još naglašava da SAD i Brazil nameravaju da zajedno rade na „razrešenju krize u Venecueli“.

Pravo značenje ove `namere` može se oceniti samo ako se ima u vidu da je predsedbnik Brazila Žair Bolsonaro prethodno priznao da se njegova zemlja može uključiti u vpojnu intervenciju SAD protiv Venecuele.

Reagujući na to, Maduro je Bolsonaru poručio:

„Ti  oponašaš Hitlera. Tvoje pretnje će se okrenuti protiv tebe samog. Vratiće ti se ovo što radiš protiv Venecuele“.

Pompeo je, inače, licemerjem nazvao apele više zemalja da se SAD ne mešaju u unutrašnje stvari Venecuele i drugih latinoameričkih zemalja:

„Kina i druge zemlje licemerno pozivaju na nemešanje u stvari Venecuele. Njihove finansijske intervencije su doprinele razaranju te zemlje. Kad je reč o licemernim pobornicima nemešanja u stvari Latinske Amerike – ne smeju se, naravno, gubiti iz vida ni Rusi“.

Pompeo je Rusiju i Kinu nazvao „lažnim prijateljima Latinske Amerike“.

Jedini pravi prijatelj su im – uveren je Pompeo – SAD koje ih eksploatišu i organizuju pobunu i prevrat u svakoj koja počne da se osamostaljuje. Niz je zastrašujući: Nikaragva, Panama, Čile, Grenada…

KOMENTARI14 komentara

 1. Pravda says:

  Taj brazilac je dokaz da jos ima debila u Juznoj Americi. Zar vam nije bilo dosta spanske inkvizicije i raznih demokratija namaknutih od satanskih sad.

 2. spira says:

  Ako je istina onda su neviđeni debili.......

 3. Zoran says:

  To ovi iz BRIKS-a?:)

 4. Zoran says:

  Kaze kreten da su finansijske intervencije Kine i Rusije doprinele propati Venecuele !?

 5. milorad2 says:

  Da,jedini pravi "prijatelji" južne amerike su USA toliko ih dugo pljačkaju da to već može da se nazove privrženošću, skoro ljubav.Inače napad brazila na venecuelu je KRAJ brazila, skoro da se pitam da li je priča sa madurom i venecuelom u stvari priča za cepanje i totalnu pljačku brazila po libijskom scenariju:)

 6. Slobodanka says:

  Predsednik Brazila Žair Bolsonaro puno rizikuje i kocka se sa sudbinom svoje velike države. Jednog jutra probudiće se u duboko razjedinjenoj zemlji sa velikim unutrašnjim suprotstavljenostima i ozbiljnim nestabilnostima.

 7. Vladimir Monomah says:

  Prijetnje Brazila treba sagledati u svjetlo buduce eksploatacije gigantskog gasno-naftnog polja ispred obale Venecuele. Kad pogledas kartu vidis jasno da Brasil pravno legalno moze dobiti samo(prije ništa) djelic tog naftonosno polja jer se to polje proteze u Venecuelanskoj ekonomskoj ekskluzivnoj zoni .Otud i ove prijetnje, profit i para vrte točkiće.Brazil kao peta rastuca ekonomija svijeta zaposjedanjem djela ove zone osigurao bi dalji razvoj zemlje u iducih 100godina.Ne treba smetnuti s uma da je Brazil nedavno porinuo 2 nove podmornice a jos dve se finisiraju. Kako ponestaje resursa u Juznoj Americi tako je borba sve vise nemilosrdna!!! Niko od tih okolnih zemalja da ponudi zajednicka ulaganja i održivu ekonomiju s Venecuelom u eksploataciji nafte!!! Sve dok ne dođe do koliko toliko ravnomjerne raspodjele preostalih resursa na ovom šaru neće nam biti providna dana.Ovo mozes tumaciti i na slj. način sve dok šačica zlih staraca jedne velike sile ne bude gledala travu odozdo nema nam mira!!! Za smirivanje istih ne trebaju ti nuklearne ima i jeftinijih načina

  • Zoran says:

   A sto Kina pomaze Venecueli, za lepe oci? A i Rusi verovatno, teraju svetsku p[ravdu.

   • Slobodanka says:

    Venecuela ne prihvata ponudu SAD baš zato što su kineski i ruski ugovori za Venecuelu značajno povoljniji. Poseti bar Panamu, Nikaragvu i Haiti pa ih pitaj kako im se svidja u američkoj demokraDiji.

 8. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Očito da su kaubojski nacisti obećali Brazilu mito-da će da dele venecuelansku naftu ako se udruže sa njima i daju brazilsku pešadiju kao topovsko meso. Rusija i Kina su nepobedivi tim, nekoliko puta moćniji od malenih Sjedinjenih Kaubojskih Država i Brazila.

  • Zoran says:

   A Rusija niej obecala Kini nista?

 9. Maksa says:

  I njima treba nafta za dzaba.

 10. marko says:

  nece nikad uci u venecuelu kuba venecuela iako ima prek o 41 miliona usa brazil 420 miliona 10 na jednog je moguce.venecuela bi i da im konvencionalnu vojsku poraze gerilu vodila 20 godina kao afganistan i unistavala im naftne platforme.svakako privatne vojske mogu slati rusija i kina

 11. samostalan says:

  Sta ocekivati od Brazilaca kad kod njih zene kostaju deset dolara?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *