Бразилци све ближи „Галеници“

Бразилци све ближи „Галеници“

21 октобра 2017

У ТРЦИ за „Галенику“ остала је само компанија Aelius из Луксембурга, огранак бразилског гиганта ЕМС С.А. Комисија за спровођење поступка продаје капитала београдске фабрике лекова предложила је Министарству привреде да одобри даље учешће у поступку компанији Aelius и одбаци пријаву „Амикус СРБ“ Београд.

Како пише у саопштењу Министарства привреде, отварање финансијске понуде компаније Aelius предвиђено је за четвртак, 26. октобра.

– Комисија је ову одлуку донела на седници, након што је прегледала допуњену документацију и констатовала да понуђач Aelius Луксембург, повезано лице компаније ЕМС С.А. Бразил, испуњава квалификационе услове у складу са Јавним позивом – саопштило је Министарство привреде. – Понуђач „Амикус СРБ“ д.о.о. Београд, повезано лице Инвестиционог фонда ХБМ Швајцарска, није доставио тражену документацију.

Компанија Aelius, која ће готово извесно постати власник „Галенике“, део је ЕМС С.А. из Бразила, највеће фармацеутскe компанијe у тој земљи. Она је основана средином педесетих година прошлог века, запошљава 4.500 људи, а у 2012. приход јој је износио 2,8 милијарди долара. Присутна је у више од 30 земаља, кроз заједничка улагања или стратешко партнерство са другим компанијама.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Milutin says:

    Та фирма је из труле америке.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u