BRINU O ZDRAVLJU – Rusi traže zabranu prodaje MekDonaldsovih hamburgera

BRINU O ZDRAVLJU – Rusi traže zabranu prodaje MekDonaldsovih hamburgera

25 jula 2014

McDonald realitz hdg33Ruska Federalna služba za nadzor u oblasti zaštite potrošača za Novgorodsku oblast (Rospotrebnadzor) traži zabranu pojedinih Mekdonaldsovih hamburgera.

Rospotrebnadzor je od Tverskog suda u Moskvi tražio da zabrani proizvodnju nekih hamburgera kompanije Mekdonalds u Rusiji, rekla je agenciji Ria novosti pres sekretarka suda, Jekaterina Korotova.

Zabrana može da obuhvati čizburgere, rojal-čizburgere, fišburgere, čikenburgere, sladoled od jagode i mlečne koktele. Preliminarno saslušanje je zakazano za 13. avgust.

Proizvodi Mekdonaldsa, po sadržaju masti, proteina i ugljenih hidrata, kao i po pokazateljima energetske vrednosti, značajno odstupaju od tehnoloških standarda, obrazložio je Rospotrebnadzor.

Stvarni sadržaj hranljivih materija u tim burgerima, napicima i sladoledu ne odgovaraju onom što je navedeno u informacijama za klijente Mekdonaldsa, prenose Ria novosti.

Kao povod za sudski proces poslužio je rutinski pregled u maju ove godine u dva restorana Mekdonalds u Velikom Novgorodu, koji je pokazao značajne povrede zakona, navodi se u tužbi.

Kako je Ria novostima rekao bivši glavni državni sanitarni lekar Rusije Genadij Oniščenko, novogorodski Mekdonalds može da bude zatvoren na 90 dana zbog kršenja proizvodnih normi koje je identifikovala inspekcija u rutinskoj proveri.

Međutim, rukovodilac Rospotrebnadzora za Novogorodsku oblast Anatolij Rosolovski rekao je radio stanici Govorit Moskva, da je spornim restoranima naloženo da isprave nepravilnost, a nije im izdata zabrana proizvodnje u Rusiji.

KOMENTARI2 komentara

  1. Kobra says:

    Vidi, vidi. Uveli sankcije a firme nisu povukli iz rusije? Zatvoriti nego sta. Njihova hrana je najveci izvor bolesti jer nikad neznas sta je sve unutra umesano.

  2. istina says:

    RUSIJO PROTERAJ svu tu AMERICKU OTPAD.KO se sve krije iza tih MEK Donaldsovskih kuhinja,mozda su to sve agenti CIA-e,koi su zaposleni u Rusiji,nazalost uz Vasu saglasnost.I jos jedno ,sada imate mogucnost i mozda VIse nikad ,DA SUSPENDUJETE SPORAZUM SA SVETSKOM TRGOVINSKOM ORGANIZACIJOM,DA VAM DECU OVI OSTAPLERI NE POBIJU.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *