БРИСАЊЕ ГРАНИЦЕ ИЗМЕЂУ АЛБАНИЈЕ И тзв. КОСОВА је само…

BRISANJE GRANICE IZMEĐU ALBANIJE I tzv. KOSOVA je samo…

2 januara 2019

„Brisanje granice između Albanije i Kosova bio bi korak ka albanskoj aneksiji dela teritorije Srbije i stavljanje međunarodne zajednice pred svršen čin“.

To je izjavio predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun.Drecun je za Sputnjik rekao da bi brisanje granice između Kosova i Albanije predstavljalo „praktičan korak“ ka stvaranju „Velike Albanije“ i da bi u tom slučaju srpska strana imala Albaniju s kojom bi trebalo da razgovara.

„Ovo jesu koraci koji vode ka aneksiji dela naše teritorije od strane Albanije i stavljanja međunarodne zajednice pred svršen čin, posebno onog dela koji podržava Srbiju. Tu ne može ništa da se uradi, jer oni uprkos Rezoluciji 1244 i međunarodnom pravu stvaraju jedinstvenu teritoriju“, kazao je on.

Drecun je rekao da se sada, kad god se razgovara s Albancima iz Prištine, razgovara i s Tiranom, jer prištinska strana ne radi ništa bez znanja Tirane, kao što to ne rade ni predstavnici Albanaca na jugu centralne Srbije.

On je kazao da oni koji treba da spreče stvaranje „Velike Albanije“, to očigledno neće.

„To su one države koje imaju najveći uticaj, Ujedinjene nacije bi morale da prekinu takvo ponašanje, tim više što Rezolucija 1244 ne predviđa nikakvu promenu međunarodno priznatih granica. Dakle, UN su te koje bi trebalo da nas zaštite od ovakvih stvari zato što ima imaju Kfor, koji bi trebalo da spreči ovo. Međutim, oni to ne rade. Zbog podele u Savetu bezbednosti među stalnim članicama, UN su paralisane jer strana koja podržava Prištinu to neće da uradi, a Srbija nema načina da to sama spreči“, kazao je Drecun.

On je dodao da će Srbija sve učiniti na diplomatskom planu da ukaže na tu opasnost i da neće prihvatiti politiku svršenog čina.

KOMENTARI8 komentara

 1. Zoran says:

  Al vam dali pare da date Kosovo....

 2. Slobodanka says:

  Igraju na SVE ili NIŠTA. "Sve" je da Srbija prizna nezavisno Kosovo i otvori mu put u UN. NIŠTA je puno zanimljivije rešenje i ono je veoma aktuelno rešenje. Treba ga izvesti bez oslanjanja na SBUN, a zbog onog dela(SAD, V.B. Francuska) koji ima pravo veta i podržava Prištinu. "Najpametniji" ne želi rusku vojnu bazu jer je najmirotvorniji mirotvorac koji je ikad na svetu postojao i još okrenut je strogo ka EU (koja nestaje), a s druge strane "istorijski sporazum" uz vašingtonski ručak koji je najavio Tramp toliko je neozbiljan da znači da posle toga predsednik Srbije najbolje da se nikad više ne pojavi u Srbiji.

 3. Milica says:

  ma sta prica ovaj drecun! ma kakvi sad pregovori sa albanijom...da li su ovi nasi normalni..samo prepricavaju sta se desava, i kukaju kako ne mogu nista...ma na preki sud ove izdajnike...

 4. milorad says:

  koji UN alo samo teška artiljerija govori njihov jezik, UN su NESTALE i PREATALE 1999

 5. Ivan Grozni says:

  Ne mogu da verujem sta citam. Drecunova izjava je defetistickog karaktera koji do sada nisam video. Pa gospodine Drecun, dali Srbija treba i hoce da brani svoje teritorije ili ne treba i nece?.1945.godine bilo je ZIVOT DAMO TRST NE DAMO. Takvi smo bili. Sta se promeni u nasoj pameti? Da nas "ovi" stvarno ne zaprasise sa nekom supstancom neotpora pa sad dajemo i ono sto ne traze od nas. Srbija mora i po cenu oruzanog sukoba da brani svoj prag. Ako to ne cini ne zasluzuje da postoji. Otcepljenjem KiM je samo pocetak razgradnje Srbije i unistenje njenog korpusa.

  • Rade says:

   Dok god se ne donese rezolucija o okupaciji dela teritorije Srbije u Skupstini Srbije nikakve price od predstavnika vlasti nase zemlje ne treba tretirati za ozbiljno.To je cisto mlacenje prazne slame.

 6. deda mraz says:

  Komunisticki sljam nam je 1969 god. porucio kada su pravili amandmane na ustav SFRJ da ce Srbija biti od Uzica do Beograda i to se polako ostvaruje a ovi sto nas sada vode su iz te komunisticke ergele i zato su ubili Stambolica i smenili D.Markovica i Rankovica jer su tada bili protiv toga.

 7. Rade says:

  Dok god se ne donese rezolucija o okupaciji dela teritorije Srbije u Skupstini Srbije nikakve price od predstavnika vlasti nase zemlje ne treba tretirati za ozbiljno.To je cisto mlacenje prazne slame.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *