BRISEL: Postignut dogovor o telekomunikaciji i energetici

BRISEL: Postignut dogovor o telekomunikaciji i energetici

8 septembra 2013

Tači i DačićU Briselu je završena 16. po redu runda dijaloga Beograda i Prištine. Postignut dogovor o telekomunikacijama i energetici, izjavio kosovski premijer Hašim tači.

Delegacije Beograda i Prištine razgovarale sa Ketrin Ešton o lokalnim izborima na Kosovu, telekomunikacijama i energetici. Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da je Srbija je ispunila sve svoje obaveze i više ništa ne može da nas spreči da u januaru, ili čak i ranije počnemo pregovore o pridruživanju sa Evropskom unijom.

Dijalog je počeo bilateralnim susretom visoke predstavice EU Ketrin Ešton sa članovima beogradskog pregovaračkog tima koji predvodi predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić.

Visoka predstavnica EU Ketrin Ešton se potom sastala s predsednikom Vlade Kosova Hašimom Tačijem, a nakon bilateralnih razgovora dijalog će se nastaviti zajedničkim razgovorima u toku radne večere.

U kabinetu šefice evropske diplomatije Ketrin Ešton večeras su, nešto posle 20 sati, počeli trilateralni razgovori Beograda i Prištine, a večerašnja runda protiče u znaku protivrečnih izjava kosovskog premijera Hašima Tačija i portparolke visoke predstavnice Maje Kocijančič o tome šta je tema razgovora.

Dok je Kocijančič popodne rekla novinarima da će centralna tema ove runde dijaloga biti prireme za lokalne izbore na Kosovu, koji su zakazani za 3. novembar, Tači je neposredno nakon toga izjavio da o tome večeras uopšste neće biti reči.

„O svemu što se tiče izbora odlučivaće se u Centralnoj izbornoj komisiji u Prištini, a ne u Briselu“, rekao je Tači novinarima ulazeći u zgradu Evropske službe za spoljne poslove, na razgovore sa predsednikom Vlade Srbije Ivicom Dačićem i prvim potpredsednikom Aleksandrom Vučićem.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *