БРИСЕЛ У СВЕ ВЕЋЕМ СТРАХУ ОД РУСИЈЕ! НАТО пакт: Путин Србији даје С-400!?

BRISEL U SVE VEĆEM STRAHU OD RUSIJE! NATO pakt: Putin Srbiji daje S-400!?

14 septembra 2019

Zvaničnici NATO pakta strahuju da ruski predsednik Vladimir Vladimirovič Putin planira da Srbiji isporuči moćni raketni sistem S-400!

Vest da se oficiri i vojnici Vojske Srbije nalaze u Rusiji na obuci za korišćenje ovog PVO raketnog sistema izazvala je pravu paniku u centrali zapadne vojne alijanse. NATO stratezi, kako tvrde naši odlično obavešteni diplomatski i vojni izvori, potpuno su zatečeni informacijom da su pripadnici Vojske Srbije na obuci za rukovanje S-400 u Astrahanu na jugu Rusije. Oni su zbog toga odmah alarmirali svoje šefove tvrdnjom da je to zapravo uvod u isporuku sistema S-400 našoj državi!Obuka i na ‘Panciru’

Prema rečima naših izvora, zvaničnici NATO pakta pomno prate vojnu vežbu u Astrahanu u kojoj učestvuju ruski i srpski raketaši.

– U NATO su šokirani informacijom da se srpski oficiri i vojnici obučavaju za korišćenje raketnog sistema S-400. Odmah su zatražili od svojih stratega da naprave analizu o tome zašto bi Rusi dozvolili takvu vrstu obuke, s obzirom na to da Srbija nema pomenuto oružje. Odgovor stručnjaka alijanse glasi da postoji ozbiljna mogućnost da se ovakva obuka organizuje jer Moskva planira da Beogradu u nekom trenutku isporuči sistem S-400 – prenosi Informerov izvor.

Vojni manevri u Astrahanu su prve zajedničke vežbe pripadnika protivvazdušnih odbrana Rusije i Srbije, u kojoj učestvuju naše protivraketne jedinice, kao i radio-tehnička služba. Kako je saopšteno, pripadnici Vojske Srbije obučavaju se na raketnim sistemima S-400 i ‘Pancir-S’.

Komentarišući sve ove navode, vojno-politički komentator i budući ambasador u Moskvi Miroslav Lazanski kaže da obuka srpskih posada na S-400 jeste jako važna vest.

– Obuka na ‘Panciru’ nije novost, ali vežbanje na S-400 jeste. Ko je dobro pratio poslednji susret predsednika Putina i Vučića mogao je da vidi razmenu pogleda kad je bilo reči o transferu ruskog oružja u Srbiju. Mogao je da zaključi da se ‘nešto krupno iza brda valja’, ali tada nisu želeli to da objave. Na tom sistemu mogli su da se obučavaju pripadnici drugih država, ali samo onih u koje Rusi imaju veliko, takoreći neograničeno poverenje. Istina, i Turci prolaze tu obuku, ali na komercijalnoj osnovi, za velike pare… Ovo je, dakle, veliki izraz poverenja Rusije prema Srbiji – podvlači Lazanski, dodajući da Srbija ima vežbe i sa NATO, ali da su manevri sa Rusima znatno kvalitetniji i korisniji.

– Sa vojskom SAD imamo samo proigravanje mirovnih misija. Kvalitet vojne saradnje sa Rusijom je u vojnom smislu daleko veći nego sa NATO, jer vežbamo prave borbene operacije – ističe Lazanski.Ne treba nam dozvola

Orhan Dragaš, direktor Međunarodnog instituta za bezbednost, ocenjuje da je Srbija vojno neutralna i da ima pravo da učestvuje na vežbama koje odabere.

– Srbija ima intenzivne vežbe i sa NATO u okviru Partnerstva za mir i ne vidim zašto bi NATO gledao blagonaklono ili neblagonaklono na suverenu odluku naše države i vojske da podižu saradnju sa partnerskim vojskama. Nemamo nikakvu obavezu da tražimo bilo čiju saglasnost za ovakve vežbe – zaključuje Dragaš.

(Informer)

KOMENTARI7 komentara

 1. Pravda says:

  Ma kakvi S-400, ako nije S-500 ne pristajemo na S-400.

  • teoretičar says:

   Ma ne sekiraj se. Kada Srbi gađaju sa S400 pogodiće kao da je S600. Srbi pogađaju avione. Provereno. Ono "ne pristajemo" si zaista dobro uklopio. Počeo mi dan sa osmehom.

 2. Republika Srpska says:

  GOWNARI sa nacističkog, luzerskog Zapada, šta je !!!???

 3. milorad2 says:

  s-400 je defanzivno oružje ne vidim kako neko može da strahuje od toga, sem ako nema nameru da nas NAPADNE :)

  • Miraš says:

   Prva odlika stvarno suverene države je da ona ima svoju dobro opremljenu vojsku. Neće oni da vide suverenu državu Srbiju, nego neokoloniju Srbiju. A kad bi Srbija bila u NATO-u to im je garancija da će u Srbiji biti sačuvan njihov poredak predvidjen za neokolonije, oni to ulepšano kažu "NATO čuva naše vrednosti". ... Mi smo kapitulantski skinuli gaće 05 Oktobra 2000 godine voljom gradjanera i ostale nemisleće čokrlije. Sasvim suprotno od nas i nekoliko godina kasnije 2007 godine Ugo Čavez predsednik Venecuele godine nacionalizovao je naftne i gasne kapacitete vredne više milijardi dolara. Vlada Venecuele je preuzela većinsko vlasništvo u pogonima prerade nafte koje su dotad vodile baš velike strane firme: Britiš Petroleum, Ekson Mobile, Ševron, Konoko Filips, Total i Stejtojl. Toga se imperijalisti-globaliti sa Zapada boje kao djavo krsta. Oni su se taman raširili kupujući zabagatela naše firme i sad dodje li neki sposoban general sa dobro opremljenom vojskom, on može da izvrši puč i dovede stvarno suverenu vladu koja bi uvela zakone o nacionalizaciji i druge zakone kojim se globalisti i pohlepni stranci ograničavaju.

 4. A akoM says:

  Ništa,prije ili kasnije,pa makar i unutar Velikog Rata,će moćno oružje početi dobivati i imati i drugi!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *