БРИСЕЛУ БРИДЕ ОБРАЗИ ОД ОРБАНОВЕ ШАМАРЧИНЕ, УЦЕНА НИЈЕ ПРОШЛА!

БРИСЕЛУ БРИДЕ ОБРАЗИ ОД ОРБАНОВЕ ШАМАРЧИНЕ, УЦЕНА НИЈЕ ПРОШЛА!

18 новембра 2020

Мађарски премијер Виктор Орбан потврдио је да ће Мађарска уложити вето на предлоге буџета ЕУ и Фонда за опоравак од последица пандемије јер се расподела условљава подршком избеглицама, пренео је Ројтерс.

Орбан је, како преноси мађарска агенција МТИ, оптужио ЕУ да земљама чланицама покушава да ускрати контролу сопствених граница и наметне услове за приступ средствима ЕУ у корелацији са политиком према избеглицама, оценивши да су земље које се противе оваквој политици Брисела „уцењене“.Орбан је нагласио да Мађарска не одступа од своје политике „лојалне сарадње, предвидивости и транспарентности“ и да је увек спремна за компромис.

Премијер Орбан је указао да је његова земља посвећена владавини права и подсетио да се садашње руководство својевремено борило за демократију против „комунистичке диктатуре“.

„Сматрамо да је повезивање економских и финансијских питања са политиком озбиљна грешка која би могла да подрије европско јединство.Било које нове казнене процедуре за земље чланице ЕУ могу се примењивати само уколико се једногласно усвоје у форми амандмана на постојеће прописе ЕУ. Очекујемо да се државе чланице придржавају овог правила“, поручио је премијер Мађарске.

KOMENTARI2 коментара

  1. Kosmos says:

    Ne da se brat Orban, kod njega nema "cile, mile"...

  2. test01 says:

    Svka cast Orbanu - Madjari i ne shvataju koliko su srecni da imaju takvog predsednika ! Zasto Srbi nemaju tu srecu nego nam namecu lopove i zapadne poltrone da vladaju...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u