БРИСЕЛУ БРИДЕ ОБРАЗИ ОД ОРБАНОВЕ ШАМАРЧИНЕ, УЦЕНА НИЈЕ ПРОШЛА!

BRISELU BRIDE OBRAZI OD ORBANOVE ŠAMARČINE, UCENA NIJE PROŠLA!

18 novembra 2020

Mađarski premijer Viktor Orban potvrdio je da će Mađarska uložiti veto na predloge budžeta EU i Fonda za oporavak od posledica pandemije jer se raspodela uslovljava podrškom izbeglicama, preneo je Rojters.

Orban je, kako prenosi mađarska agencija MTI, optužio EU da zemljama članicama pokušava da uskrati kontrolu sopstvenih granica i nametne uslove za pristup sredstvima EU u korelaciji sa politikom prema izbeglicama, ocenivši da su zemlje koje se protive ovakvoj politici Brisela „ucenjene“.Orban je naglasio da Mađarska ne odstupa od svoje politike „lojalne saradnje, predvidivosti i transparentnosti“ i da je uvek spremna za kompromis.

Premijer Orban je ukazao da je njegova zemlja posvećena vladavini prava i podsetio da se sadašnje rukovodstvo svojevremeno borilo za demokratiju protiv „komunističke diktature“.

„Smatramo da je povezivanje ekonomskih i finansijskih pitanja sa politikom ozbiljna greška koja bi mogla da podrije evropsko jedinstvo.Bilo koje nove kaznene procedure za zemlje članice EU mogu se primenjivati samo ukoliko se jednoglasno usvoje u formi amandmana na postojeće propise EU. Očekujemo da se države članice pridržavaju ovog pravila“, poručio je premijer Mađarske.

KOMENTARI2 komentara

  1. Kosmos says:

    Ne da se brat Orban, kod njega nema "cile, mile"...

  2. test01 says:

    Svka cast Orbanu - Madjari i ne shvataju koliko su srecni da imaju takvog predsednika ! Zasto Srbi nemaju tu srecu nego nam namecu lopove i zapadne poltrone da vladaju...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *