БРИТАНЦИ АЛАРМИРАЛИ ЦЕО ЗАПАД: Видели смо руску „СОВУ“ – СУПЕР ОРУЖЈЕ!

BRITANCI ALARMIRALI CEO ZAPAD: Videli smo rusku „SOVU“ – SUPER ORUŽJE!

11 marta 2019

RUSKI specijalizovani vojni telekanal „Zvezda“ objavio je video snimak o testiranju stanice za vizuelno-optička ometanja „Filin“ („Sova“).

Video se pojavio samo dan nakon što je britanski list The Times objavio da je sistemom „Filin“ opermljena i ruska fregata „Admiral Gorškov“ koja se približila – ostajući u međunarodnim vodama i „pod prismotrom raketnog razarača Defender“ – britanskoj vojnoj bazi kod Losimuta, na teritoriji Škotske.Isti list je naveo da „Filin“ izaziva kod protivničkih vojnika halucinacije i privremeno slepilo.

„Zvezda“  otkriva da taj sistem u sumrak i noću „neutrališe protivničke nišane, daljinomere, ustrojstva za noćno osmatranje i sisteme za navođenje protivtenkovskih raketa na rastojanjima do pet kilometara“.

Funkcionisanje „Filina“ taj telekanal opisao je ovako:

„Prvo se na brodu uključuje nešto nalik na moćni projektor, a on se odmah potom pretvara izvor smetnji koji zaista može za određeno vreme oslepiti protivnika, izazvati halucinacije i dezorijentisati njegovu aparaturu“.

„Filin“ – koji je proizveden u Sankt-Peterburgu, u firmi koja je deo državne vojne korporacije „Rosteh“ – već je postavljen na više ruskih ratnih brodova.

Prva njegova verzija imala je domet od dva kilometra, ali sada nove modifikacije „Filina“ privremeno zaslepljuje i  onesposobljava tehniku protivnika i na rastojanjima do pet kilomretara.

Novi „Filin“ – kako je otkrio Vladimir Žarov, jedan od njegovih `otaca` – delovaće ubrzo i u svetlom delu dana. Sa istim efektima kao noću. Sa vrtoglavicom, mučninom i belim mrljama koje `plove pred očima`.

(Fakti)

KOMENTARI2 komentara

  1. milorad2 says:

    au znači rusi su im došli ipred bae i nestali na naeko vreme.Zabavno:)

  2. samostalan says:

    Da Ameri imaju ovakvo oruzje, Rusija bi vec bila u pepelu, ali izdajnik Putin ceka i vodi Rusiju u propast.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *