БРИТАНЦИ ДАЈУ 20 милиона евра за борбу на БАЛКАНУ

БРИТАНЦИ ДАЈУ 20 милиона евра за борбу на БАЛКАНУ

7 јула 2019

Велика Британија ће издвојити 18 милиона фунти (око 22,5 милиона долара) и то — „за борбу против дезинформација и лажних вести у источној Европи и за јачање независних медија на Западном Балкану“, саопштило је британско Министарство иностраних послова.

Како се наводи у саопштењу — новац ће бити издвојен из Фонда за конфликте, стабилност и безбедност (ЦССФ) у наредне три године.„У ситуацији када само 10 одсто становништва има приступ слободним средствима за масовно информисање, лажне вести и дезинформације настављају да поткопавају и дестабилизују друштво“, изјавио је шеф британске дипломатије Џереми Хант.

По његовим речима — „конкурс о издвајању средстава за подршку новинарима који раде у неким од најрепресивнијих друштава — активира напад против лажних вести“.

Шеф британског Министарства иностраних послова је нагласио и да је његов циљ да на наредној Глобалној конференцији о слободи медија, која ће бити одржана у Лондону од 10. до 11. јула — „ради са колегама, како би договорили начине заштите слободних средстава масовног информисања и како би одредили цену за оне који ту заштиту крше“.

KOMENTARI3 коментара

  1. Ivke says:

    I ja bi da damo isto toliko za dezinformacije koje sire BBC i CNN

  2. milorad2 says:

    malo je to, ili je cifra mnogo veća il ito znači finalnu isplatu saradnika i kraj, ostaviže ih goče G na ledini isto ako i marci svoje vijetnamske saradnike onomad,

  3. Orthodox says:

    Puste želje engleske imperije, pa oni su pogrešili već u startu. Farma, Parovi i Zadruga imaju takvu gledanost kakvu BBC i CNN nikada neće imati na Balkanu, jer su FAKE NEWS i šire dezinformacije...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u