БРИТАНЦИ ДАЈУ 20 милиона евра за борбу на БАЛКАНУ

BRITANCI DAJU 20 miliona evra za borbu na BALKANU

7 jula 2019

Velika Britanija će izdvojiti 18 miliona funti (oko 22,5 miliona dolara) i to — „za borbu protiv dezinformacija i lažnih vesti u istočnoj Evropi i za jačanje nezavisnih medija na Zapadnom Balkanu“, saopštilo je britansko Ministarstvo inostranih poslova.

Kako se navodi u saopštenju — novac će biti izdvojen iz Fonda za konflikte, stabilnost i bezbednost (CSSF) u naredne tri godine.„U situaciji kada samo 10 odsto stanovništva ima pristup slobodnim sredstvima za masovno informisanje, lažne vesti i dezinformacije nastavljaju da potkopavaju i destabilizuju društvo“, izjavio je šef britanske diplomatije Džeremi Hant.

Po njegovim rečima — „konkurs o izdvajanju sredstava za podršku novinarima koji rade u nekim od najrepresivnijih društava — aktivira napad protiv lažnih vesti“.

Šef britanskog Ministarstva inostranih poslova je naglasio i da je njegov cilj da na narednoj Globalnoj konferenciji o slobodi medija, koja će biti održana u Londonu od 10. do 11. jula — „radi sa kolegama, kako bi dogovorili načine zaštite slobodnih sredstava masovnog informisanja i kako bi odredili cenu za one koji tu zaštitu krše“.

KOMENTARI3 komentara

  1. Ivke says:

    I ja bi da damo isto toliko za dezinformacije koje sire BBC i CNN

  2. milorad2 says:

    malo je to, ili je cifra mnogo veća il ito znači finalnu isplatu saradnika i kraj, ostaviže ih goče G na ledini isto ako i marci svoje vijetnamske saradnike onomad,

  3. Orthodox says:

    Puste želje engleske imperije, pa oni su pogrešili već u startu. Farma, Parovi i Zadruga imaju takvu gledanost kakvu BBC i CNN nikada neće imati na Balkanu, jer su FAKE NEWS i šire dezinformacije...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *