БРИТАНЦИ ДОСЕГЛИ НАЈВЕЋИ ПАД ЖИВОТНОГ СТАНДАРДА У ИСТОРИЈИ

BRITANCI DOSEGLI NAJVEĆI PAD ŽIVOTNOG STANDARDA U ISTORIJI

26 novembra 2022

Stanovnici Velike Britanije suočeni su sa najvećim udarom na životni standard u istoriji, navodi „The Guardian“.

Ministar finansija Jeremi Hunt, najavio je smanjenje budžeta od 30 milijardi funti, i povećanje poreza koji će uskoro doći. Prema njegovim rečima, sada privreda Ujedinjenog Kraljevstva prolazi kroz teška vremena, i nalazi se u nesigurnom položaju.Analitičari menadžmenta za budžetsku odgovornost, su takođe primetili, da će prihodi domaćinstava pasti za 7% u naredne dve godine.

„Pad kupovne moći će biti toliko oštar, da će izbrisati sve dobitke u poslednjih osam godina ekonomskog rasta, jer povećanje plata ne ide u korak sa inflacijom i rastućim kamatnim stopama“, navodi se u članku.

Ova situacija će zapravo vratiti vreme u 2013-tu. Profesor Dejvid Majls, član menadžmenta za budžetsku odgovornost, potvrdio je da će kućni budžeti uskoro biti ozbiljno ograničeni.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI3 komentara

 1. milorad5 says:

  oni će tek da nastradaju,kompletna bulumenta živi od trange frange.."finansijska industrija" tako to oni zovu a u krivičnom zakonu se to zove PRANJE PARA.Plus u engleskoj SVE mora da BUDE skuplje,u pitanju su transportni troškovi to ostrvo malo toga ima da ponudi za izvoz.Bankari su iscedili zemlju od resursa a poljoprivrede oni nemaju,i sad beže ko skakvci na druge parcele.Tamo će težak haos da bude,ovo je tek početak,pogotovo što su sve vezali kao privezak za ameriku i napravili teško sranje u evropi.Mislim a englezima peti scenarijo trećeg sveta,iseljavanje i bežanija iz opljačkane i urnisane države koja ima previše stanovnika.Ne znam samo gde će da odu za nove kolonije ovoga puta,na mars.Ovo je projekcija za sledećih 50 god. u UK i ja sam je samo prepisao uopšteno iz ozbiljnih analiza tržišta,drugim rečima spasavaj se ko može.

 2. Hrvacki Kyrton Tito says:

  Divan narod...miroljubiv i pravedan...nisu to zaslužili😂 🇬🇧🪓⛏️

  • Istina says:

   Nisu, nisu, Bog ovdje “gresi”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *