БРИТАНЦИ ФОРМИРАЛИ ЈЕДИНИЦУ ЗА РАТ СА РУСИЈОМ!?

BRITANCI FORMIRALI JEDINICU ZA RAT SA RUSIJOM!?

15 novembra 2021

Operativna jedinica britanskih specijalnih snaga koja broji 600 vojnika spremna je da krene u Ukrajinu u slučaju „ruske invazije“, piše britanski „Miror“.Kako piše britanski list, London formira jedinicu koja se sastoji od pripadnika SAS, medicinara, inženjera i oko 400 padobranaca iz 16. brigade sa sedištem u Alderšotu.

– Pripadnici jedinice su u stanju visoke pripravnosti i rečeno im je da mogu biti raspoređeni u vrlo kratkom roku. Broj je između 400 i 600 vojnika. Sva oprema je spakovana, i spremni su da se desantiraju u Ukrajinu – rekao je izvor „Mirora“.

Ove nedelje se šef američkog Stejt departmenta Entoni Blinken sastao sa ukrajinskim kolegom Dmitrijem Kulebom. Komentarišući izveštaje o grupisanju ruskih trupa na granici sa Ukrajinom, on je upozorio Moskvu da „ne ponavlja greške iz 2014. godine“.

Ruski predsednik Vladimir Putin je takve izjave i panične izveštaje o grupisanju ruskih jedinica nazvao alarmantnim.

Zapadni mediji poslednjih nedelja izvažavaju „zabrinutost“ zbog kretanja ruskih trupa u blizini ukrajinskih granica, dok je rusko Ministarstvo spoljnih poslova istaklo da su najave o potencijalnom sukobu Moskve i Kijeva obična fikcija.

(Novosti)

KOMENTARI3 komentara

 1. Gardista says:

  Kako ih nije sramota vise, sa deset autobusa gologuzana oni krecu na Rusiju...pa jeste li vi normalni. Samo potpaljuju Ukraince da ginu.

  • Rade says:

   Što se ljutite ,pa pustite ih nek idu tamo , ali kad se reše da idu , da si povedu i njihovo krdo odavde.Oni će ionako ratovati sa Rusima do poslednjeg ukrainca i ostalih PSA RATA ,koji ratuju svuda po svetu za stranu koja da više, a zna se da te pse rata britanci plaćaju najbolje🙂🙂.

 2. Petar says:

  Nisu oni Srbi, pa da mlate NATO.....

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *