БРИТАНЦИ И АМЕРИКАНЦИ гурају БОШЊАКЕ у НОВИ РАТ

BRITANCI I AMERIKANCI guraju BOŠNJAKE u NOVI RAT

23 novembra 2021

„IMA mnogo teških odluka koje treba da se donesu, ali SAD su posvećene da učine sve što mogu da spreče da se desi najgore. I više od toga, posvećeni smo tome da ostvarimo još bolji rezultat tako što ćemo postaviti Bosnu na njen put ka evroatlantskoj integraciji“.



Ovom izjavom agenciji AP, Blinkenov izaslanik Šole završio je trodnevnu turneju u Sarajevu koju su obeležile naporne pretnje Dodiku da će biti kažnjen „zbog destabilizacije Bosne“.

Kad se obriše suvišno: SAD će učiniti sve da celu Bosnu stave pod NATO.

Na Balkanu ima previše političara sa stavom da će većina regionalnih problema nestati ulaskom u NATO, a to je naročito opasno u vreme popularizacije realpolitičkog postulata „stabilnost jednako investicije“.

Zato valja hladne glave pogledati kakvu stabilnost garantuje članstvo u NATO (uključujući i put do njega). I videti na postojećim primerima da li jedan narod i njegova vlast mogu da na duže staze odahnu od intervencionizma anglo-amerikanaca ako se svrstaju uz Alijansu.

Da li iskustvena realnost pokazuje da se baš tim korakom stavljaju u položaj bespomoćne žrtve, koja se sama svojim demokratskim kapacitetima (odlukama, zakonima, ustavima) odrekla ostalih bezbednosnih partnera iz globalne ponude?

Da li su na brisanom prostoru oni koji su sve svoje bezbednosne strukture predali Vašingtonu i Londonu, ili su destabilizaciji podložni oni koji su slobodni da traže zaštitu prijatelja?

Srpsko-britanska slika je ova: Krivokapićeva Crna Gora je ocenjena kao NATO partner kome se ne može verovati (i deliti informacije), a Eskobar mu je latentno pretio „gubljenjem podrške“. Vučić se žalio da Britanija stoji iza upada ROSU na sjever KiM, a Dodik upozorava da Britanci u BiH već vode specijalni rat iz Sarajeva.

Eksperti smatraju da treba pojačati obaveštajni rad i ne upasti u zamke u koje su upale članice NATO.

Evo njihovih analiza anglosaksonske aktivnosti u ovom delu Evrope.

Srce NATO pakta su Australija, Velika Britanija i SAD, a ovo što gledamo je rat Amerikanaca i Britanaca protiv Evrope.

Šta Francuzima koristi što su u NATO kad gube poslove vrijedne milijarde evra (u slučaju podmornica) i šta vrijedi Njemačkoj koja je okupirana od Amerikanaca i Britanaca?

Zašto je razbijena Jugoslavija? Da bi se sprečili Njemaci da izađu iz NATO i da formiraju jedinstveni ervopski bezbjednosni sistem!

Razbijanje Jugoslavije je dobilo krvaviji ton upravo da bi Njemci shvatili da mogu razbiti SRJ, ali da ne mogu zaustaviti rat bez NATO. Za to im je poslužio rat Bošnjaka protiv Hrvata.

To je bila anglosaksonska poruka Njemačkoj.

Isto je danas. Njemačka i Francuska sada imaju saglasnost da u EU imaju brigadu i da se ide odvojenim putem od NATO. I, zato sada Amerikanci i Britanci žure sa izazivanjem konflikta u BiH i regionu.

Dragan Lukač je jedan od najvećih bezbjednjaka u Evropi. Izjavio je da je Dodik najugroženiji političar, a to znači da je ugrožen kao nosilac glavnih funkcija, a to znači da su ugroženi Republika Srpska, Dejton i mir.

Dodik je ugrožen kao član Predsedništva BiH koje je vrhovna komanda Oružanih snaga BiH.

Dakle, ko ugrožava BiH? Pa, Britanci i Amerikanci. Jer, oni guraju Bošnjake da izazovu konflikt i rat!

Paralelno stvaraju i matricu srpske krivice, iako znaju da Srpska želi Dejtonski sporazum, koji je jasan.

Dakle, institucije BiH se ruše od strane NATO pakta i zato za nas tamo nema bezbjednosti.

Ovo pokazuje da Republici Srpskoj hitno treba vlastita obavještajna služba, da se umanji šteta koju pravi tekući sukob Velike Britanije i SAD protiv Evrope.

Ovdje je sukob interesa slonova – EU, koja ni sama nije jedinstvena i agresivnih Amerikanaca i Britanaca, a na trećoj strani su velesile sa izbalansiranom politikom prema svim akterima – Rusija i Kina.

Dok Rusija i Kina pokušavaju da se sačuva mir, Engleska hoće rat protiv uticaja Rusije i Kine, protiv jedinstva EU i za očuvanje NATO pakta.

Ako neka članica očekuje da se poštuju neke garancije – ulazak u NATO je samo garancija da ćete dati 2 odsto BDP i da ćete ratovati u ratu koji gigantske korporacije vode preko SAD i Velike Britanije.

Pogledajte primjere. Koju odbranu nude Crnoj Gori ili Makedoniji?

Procesi u Makedoniji vode razgradnji u stvaranju etnički čistih prostora i stvaranju preduslova za Veliku Albaniju, kao garanta britanskog vjekovnog projekta koji uključuje i KiM!

Kosovo koje je preživjelo pet vjekova otomanske uprave!

Makedonci ne vide da će i oni biti žrtvovani, a SAD im govore da im opasnost dolazi od pravoslavaca – i to od pravoslavnih članica NATO. Kažu im da ih ugrožavaju pravoslavna Bugarska i pravoslavna Grčka, koje im osporavaju istoriju, jezik i naciju,kao i teritoriju.

I zato – NATO je nož u leđima koji sami sebi zabijamo!

Pogledajte Grčku i Bugarsku. One nisu zaštićene od udara islamista poraženog Isila, a članstvo u NATO im nije donijelo ni ekonomsku stabilnost – povodom ekonomije se o Grčkoj može reći samo to da je najzaduženija u EU, a Bugarska je najsiromašnija!

NATO je obezbijedio čistu Hrvatsku, ali nisu dobili bolji život. Prodali su cijelu obalu, a Hrvatska nije ništa bezbjednija zato što je u NATO.

Nestabilnost država ima svoje ime, a to ime je NATO, odnosno, prije svega, Velika Britanija i SAD: prepustite njima bezbjednosno obavještajni sektor i – kad im to zatreba – učine institucije nestabilnim i ono što bi bila kriza koja se može prevazići dijalogom, oni koriste taj prostor za hibridne ratove.

I ne samo hibridne, već i za režiranje realnog rata, ako im to bude potrebno.

To važi i za BiH!

Model je sljedeći: prvo naprave hibridne operacije – specijalne obavještajne operacije. One potom ne mogu da budu zaustavljene od strane domaćih službi, jer su domaće službe pod kontrolom i premrežene njihovim sistemima.



Ne mogu da ih zaustave ni političari – niskog formata koji su ucijenjeni korupcijom ili saradnjom sa teroristima.

Taj model vidimo u BiH, isto vidimo i u Crnoj Gori, gdje je uvijek matrica takva da je neprijatelj srpska zajednica, ko god da je protivnik sa druge strane. To ne može proći bez sukoba!

Model vidimo i u Srbiji, gdje Čanak, Jovanović i Kandić predstavljaju operacije. Pogledajmo murale o kojima se sada svaodnevno govori – tako se stvara kriza u društvu!

Od Drugog svjetskog rata ovo na Balkanu je pravi Holokast koji traje. Oni uništavaju ekonomske uslove za život država, ruše institucije, bombarduju zemlje, ubijaju ljude i sprječavaju ljude da slobodno učestvuju u političkim procesima.

Zato kažem – SAD i Britanija su najveće ubice savremenog doba!

Cijele narode uništavaju, istovremeno ih proglašavajući krivcima.

Matrica ne postoji samo na BalkAnu, nego i u Istočnom bloku. Tamo su napravili matricu straha od Rusa.

Te zemlje su apsolutno ucjenjene. Zaboravile su da se vojska Sovjetskog Saveza povukle bez ispaljenog metka. I pogledajte apsurd – jedini argument za britansko prisustvo u tim zemama je da će im „doći Rusi“, a Rusi se sami povukli bez metka?

Te zemlje su premrežene anglosaksonskim službama. Od 2000. godine njihove vojske su ništa. Poljska ulaže u naoružanje kupujući od Britanaca i Amerikanaca, a nema ni jedne akcije Rusije prema Poljskoj.

Nema nikakve aspiracije od strane Rusije. Pa, od čega se Poljska brani!? Od čega se Češka i Slovačka brane?

Strategija odbrane treba da odgovori na pitanje ko ugrožava državu. Rusi neće da ih ugrožavaju. (A i nema tog NATO saveza koji bi uspio da zaustavi Rusiju kad bi ona htjela da dođe.)

Dakle, to je matrica širenja straha u Istočnom bloku! Na nju su dodali još jedan obrazac, a to je fragmentiranje tih – uglavnom slovenskih – zemalja i njihovo međusobno zavađanje.

SAD sukobljavaju Ukrajince i Ruse tamo, kao ovdje Hrvate i Srbe.

Kad stvari tako sagledate, jasno je da NATO nije tu da garantuje bezbjednost vašeg prostora – jer vas niko ne ugrožava – nego vas održava u strahu od sukoba sa drugima, sa kojima vas svađa.

I tako, šireći strah , oni izazivaju destabilizaciju. Nova je u toku…

Ali, evo redom – tako su oborili Makedoniju, preko djelovanja Belingeta. Sad vidimo stav naroda o Zajevu, a sad vidi i Zajev u šta je doveden.

Njemu nisu dali čak ni da realizuje ostavku, gazde su mu rekle da nema ostavke, i da mora završiti posao.

Poslije Makedonije, Belingket prelazi na Bugarsku – ugurao je špijune u sistem odbrane Bugarske.

Posljednjih godinu dana, cijelu izbornu godinu, producirao je afere i optuživao Ruse za iste, a saznalo se da su radili za Engleze. Međutim, akcija oko namjenske industrije pokazuje neprijateljsku orijentaciju Velike Britanije i narušavanje Ustava Bugarske.

Bugarska je prije hiljadu godina bila država a tad SAD nisu ni postojale, ali je ulaskom u NATO žrtvovala svoju državu i svoj ustav. Bugarska se u praksi suočila sa onim što je povodom povjerenja rečeno i Krivokapiću za njegovu vladu. (Eskobar je izjavio da se sa Vladom CG ne mogu dijeliti sve informacije, te je poslije diplomatskog skandala pokušao da koriguje izjavu).



Britanci, dakle, sumnjaju u Bugarsku. A šta je zajedničko Bugarskoj i Crnoj Gori? To da su pravoslavne članice, a pravoslavne zemlje su uvijek predmet bezbjednosnih zahvata!

Pravoslavne zemlje su naročito ugrožene prijetnjom istovremenog aktiviranja terorista sa islamskih ratišta. Cilj im je da drže pravoslavne zemlje u strahu.

Po tom pitanju je najugroženija BiH, jer se u Bosni planira konkretna eskalacija, pošto tamo postoje svi uslovi za to.

To ne znači da neće biti problema u Crnoj Gori, Makedoniji i Srbiji.

Pravljenje problema u Srbiji služi da bi se ona držala dalje od problema u BiH.

U Srbiji postoji srpsko obavještajno jezgro koje je preživjelo i ima iskustvo rata. Praveći probleme u Srbiji, njega drže po strani da bi se lakše obračunali sa Republikom Srpskom.

Taktikom odvlačenja pažnje su već iznudili grešku Njemačke.

Najveća greška Njemačke je bila što su Britanci i SAD zauzeli zemlje Istočnog bloka dok se Berlin bavio Jugoslavijom. Zato, kada Vašington kaže da postoji nova Evropa, u nju spadaju Češka, Slovačka, Bugarska, Poljska, kao zemlje koje će slijediti i u buduće Amerikance. To je zato što su potpuno pod kontrolom njih i Britanaca.

Njemci nisu tu ostvarili nikakav uticaj.

Te države neće ući u novi savez. One su premrežene, a istovremeno institucionalno hendikepirane da se suprotstave. Znači, u pitanju su i ljudi i politike.

Pa onda nije čudo da su obavještajci Velike Britanije ušli u najveću bugarsku fabriku namjenske industrije. Kako su se uopšte tamo zaposlili i ušli, kako su tamo radili?

Njemačka i Francsuka to sve znaju i znaju da ne mogu da probiju odmah ovaj bedem i da omoguće odmah jedinstveni nastup svih evropskih zemalja.

Istina je da EU nije najveća mirovna oparacija dvadesetog vijeka nego najveća prevara, jer se članice ne mogu zaštititi i odbraniti u postojećem mehanizmu EU. A, kad se to bude konstatovalo, one će (Njemačka i Francuska) – izaći iz EU!

(Dževad Galijašević)

KOMENTARI



7 komentara

 1. Gagi says:

  Nista meni ovde nije jasno, zar Bosnjaci nisu Turski vazali. Izgleda da konvertitstvo donosi ogromne promene i menja mentalno stanje, do te mere, da posle mozes biti svaciji i niciji. Kada se jednom neki narod samounisti, nikada vise nece imati sebe i prihvatice svakog novog gospodara. Naravno, to ide sa poniznom dobrodoslicom i cvecem. Sada se polako radi na tome da se nekadasnji "srpski" narod u BiH polako pounijati, taj dugorocni projekat je prisutan i u samoj Srbiji. Uvek su nastojanja ista i dolaze iz istog centra, samo su istorijska pakovanja drugacija, sada ce Nato ( Rimska legija )da stiti i brine o onima koje je sam unistio i unakazio. Svakako da hoce, samo postoje neki mali uslovi koji moraju da se ispune, opet mora da se igra neka pipirevka koju osvajac bude zahtevao. Konvertitska psihologija je vrlo cudna, radije ce prihvatiti nekog novog gospodara i njemu se prilagodjavati, nego li da se vrate svojoj matici koja im je vec poznata. Ko zna, mozda imaju neki unutrasnji stid i kajanje koji im je zapisan u genima pa zbog toga lutaju.

  • Ivana says:

   Kako Kovačevići, Matići, Musići, i ostali poislamljeni Srbi mogu biti bošnjaci? Ako su već njiovi preci pod pretnjom života morali primiti islam sramota je da oni u 21 veku gledaju Srbe Kovačeviće i sva ostala srpska prezimena i tvrde mi smo Turci pa dal ste normalni? Isto kao i "hrvati" u Hercegovini sve redom Srbi čiji su preci primili katoličanstvo od papka hebo i on a zovu se Ljubo, Boško, Stojan, Lazar pa kad dođu u hrvatsku čude se kad im rvati kažu mrš Srbine. Da imate pameti ko šta nemate u Bosni bi se svi vratili srpstvi i pravoslavlju ko Meša Selimović ili Emir Kusturica ali njima je slađe biti izrod i izdajnik svoji pradedova.

   • Milovan says:

    Manite se te mantre o Srbima Islamske vere i one o Srbima katolicima. Dok mi njih svojatamo i bratimimo, oni nas poklaše od 1914-1945 i od 1991-1995 g. Beč, Vatikan i u prvom redu LONDON su arhi-nepriuatelji Srba i Rusa. Turska nije bila u ratu 1941-45 g. Ali je prema pisanju hrvatskih istoričara u ustašama je od 1941-1944 g. bilo 28.000 "Srba muhamedanaca" i 26.000 "Srba katolika". Današnji Srbi Muhamedove vere, marširaju iza one ponjave plavo-žute boje sa zvezdicama i prete Srbima nekom osvetom. Kojom i ko je kome dužan ni sami ne znaju pravu istinu. Njima je najvažnije da je Srba malo pobiveno, a o Đikiću, Tuzlaku, Zmaju od Bosne i dr. Koji su se izjašljavali kao Srbi, smatraju srbskom izmišljotinom.

 2. Neko_iz _mase says:

  o cemu vi non stop lupate gluposti, mi Muslimani presli sa Pravoslavlja na Islam. hajde mi objasni sad odakel ste vi postali Pravoslavci, sto se vi ne vratite tamo odakle ste dosli i kojoj vjeri ste pripadali pa niste prije bili Pravoslavci.Ne mozs ti mjenjati istoriju niti misli nekoj osobi sto je uvidio koja je vjera za njega dali on preso na Islam ili neku drugu vjeru to je do njega.Vi vecinom govorite da smo mi Bosanci bili pravoslavci, moja familija je dosla na ove prostore iz Turske i svi su bili vojskovodze, sve ima zapisano u Franjevackom samostanu. Mene ne zanima od kojeg ste naroda vi Srbi-pravoslavci nastali ali mi smeta kada non stop govorite da smo mi Bosnajci od Srba, pa nema ni jednog Srbina u BiH sve su rodzeni BiH drzavljani Pravoslavci, Rimokatolici, Muslimani tj Bosanci, Hercegovci, I STA TI NIJE JASNO

  • Gagi says:

   Neko iz mase... NIJE JASNO zbog cega se lazno predstavljas. Lepo si objasnio da su tvoji pretci dosli kao vojni okupatori iz Turske. To moze znaciti samo jedno, ti si Turcin a ne Bosnjak, nisi krvni deo naroda kojeg su tvoji pretci primorali da promene veru pod jataganom i lancima. Sasvim je druga prica kada neko svojevoljno promeni veru i u novoj veri nadje neki svoj duhovni izraz. Takodje lupas i mesas geografsku odrednicu sa nacionalnom pripadnoscu, u genima se nosi pripadnost nekom plemenu i narodu, njegov istorijski kod a ne drzava ili oblast u kojoj zivi. Po tebi se bosanci gastarbajteri i njihova deca koji zive u Nemackoj mogu komotno nazvati Nemcima, mozda i mogu ali kada se izvadi krv prica je drugacija. Ima u BiH puno pametnih ljudi, pitaj ih da te nesto nauce i objasne, nemoj da izjavljujes svakakve gluposti.

 3. Neko_iz _mase says:

  Gagi, nemas ti pojima o Islamu i mojoj vjeri, prvo nikad kroz istoriju Islama niko nije primo Islam putem prisile, jer je strogo zabranjeno, TO DOBRO ZAPAMTI, drugo ako nisi znao mi bosnjaci nismo ruslili pravoslavne niti rimokatolicke crkve za vrijeme rata deveesetih ni jednu,i to nije dozvoljeno, mada je HVOkod nas dzamiju miniro do temlja, ja licno sam cuvao nocima njihovu crkvu i nije mi smetalo ja se ponosim stosam je sacuvao, i ja nisam Turcin i ne volim Tursku samo da znas Erdogana ne mogu da smilsim vise ga vi dojite iz Srbije i njemu se ulizujete, malo ko od nas ovde voli njih, ni ovo nisi znao, eto sad zans da nam turci nisu simpaticni. Ne mrzim ni Srbe ni Hrvate ni ikoga normalnog, ali ne volim one koji danas velicaju fasite sad im je Draza M. i hocete otvoreni Balkan, nema od toga nista dok je fasista na vlasti, i dok se velicaju zlocinci, koji su ubijali nevini narod. Normalno je da musliman rodjen u srbiji Islamske vjere je Srbin ,da nije mozda Bosanc, ovaj narod je retard IQ 56 max, ne mozes biti Srbin rodzen u BIH mozes biti samo Bosanac ili Herc... pravoslavac, rimokatlik,musliman i ostale vjere. Pa ti se izjasnjavaj i da si marsovac ali ti si ono gdje si rodzen pa onda dolazi vjera,itd....

  • Gagi says:

   Ovi rodjeni u N. Pazaru tvrde da su bosnjaci a ne Srbi, ta ti znaci tvrdnja ne stoji. Ovi bosanci po tvojoj tvrdnji rodjeni u Nemackoj nisu vise bosanci nego Nemci, naravno ako zatraze drzavljanstvo postaju Nemci, ali ne pravi, samo drzavljani. U svakoj veri postoje sjajni primeri duhovnih junaka koji su svojim podvizima sacuvali uz najstrasnije muke svoju veru, zbog njih je vera i opstala bez obzira koja je. Takodje postoje i oni koji su veru menjali kao gace, usput su se prosetali kroz komununizam sto nije vera. Cuvaj ti prijatelju ono u sta verujes i to postuj, dozvoli i meni da ja verujem u ono sto hocu. Nemoj me ugrozavati ako poverujes u nesto drugo i u nekog drugog. Nije vama potreban Nato da vas stiti od nas Srba, svesni smo mi da ste otisli od nas na neki svoj put bez povratka, neka vas. Zao mi je zbog "starih dana" sto ste sada nasli gospodara koji nece da vas pusti tako lako kao mi, moracete da trpite strasne njihove muke i uslovljavanja koja su vec pocela. Pomalo se brinem i strepim za vas, ipak ste vi na neki nacin "nasi".

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *