БРИТАНЦИ И АМЕРИКАНЦИ гурају БОШЊАКЕ у НОВИ РАТ

БРИТАНЦИ И АМЕРИКАНЦИ гурају БОШЊАКЕ у НОВИ РАТ

23 новембра 2021

„ИМА много тешких одлука које треба да се донесу, али САД су посвећене да учине све што могу да спрече да се деси најгоре. И више од тога, посвећени смо томе да остваримо још бољи резултат тако што ћемо поставити Босну на њен пут ка евроатлантској интеграцији“.Овом изјавом агенцији АП, Блинкенов изасланик Шоле завршио је тродневну турнеју у Сарајеву коју су обележиле напорне претње Додику да ће бити кажњен „због дестабилизације Босне“.

Кад се обрише сувишно: САД ће учинити све да целу Босну ставе под НАТО.

На Балкану има превише политичара са ставом да ће већина регионалних проблема нестати уласком у НАТО, а то је нарочито опасно у време популаризације реалполитичког постулата „стабилност једнако инвестиције“.

Зато ваља хладне главе погледати какву стабилност гарантује чланство у НАТО (укључујући и пут до њега). И видети на постојећим примерима да ли један народ и његова власт могу да на дуже стазе одахну од интервенционизма англо-американаца ако се сврстају уз Алијансу.

Да ли искуствена реалност показује да се баш тим кораком стављају у положај беспомоћне жртве, која се сама својим демократским капацитетима (одлукама, законима, уставима) одрекла осталих безбедносних партнера из глобалне понуде?

Да ли су на брисаном простору они који су све своје безбедносне структуре предали Вашингтону и Лондону, или су дестабилизацији подложни они који су слободни да траже заштиту пријатеља?

Српско-британска слика је ова: Кривокапићева Црна Гора је оцењена као НАТО партнер коме се не може веровати (и делити информације), а Ескобар му је латентно претио „губљењем подршке“. Вучић се жалио да Британија стоји иза упада РОСУ на сјевер КиМ, а Додик упозорава да Британци у БиХ већ воде специјални рат из Сарајева.

Експерти сматрају да треба појачати обавештајни рад и не упасти у замке у које су упале чланице НАТО.

Ево њихових анализа англосаксонске активности у овом делу Европе.

Срце НАТО пакта су Аустралија, Велика Британија и САД, а ово што гледамо је рат Американаца и Британаца против Европе.

Шта Французима користи што су у НАТО кад губе послове вриједне милијарде евра (у случају подморница) и шта вриједи Њемачкој која је окупирана од Американаца и Британаца?

Зашто је разбијена Југославија? Да би се спречили Њемаци да изађу из НАТО и да формирају јединствени ервопски безбједносни систем!

Разбијање Југославије је добило крвавији тон управо да би Њемци схватили да могу разбити СРЈ, али да не могу зауставити рат без НАТО. За то им је послужио рат Бошњака против Хрвата.

То је била англосаксонска порука Њемачкој.

Исто је данас. Њемачка и Француска сада имају сагласност да у ЕУ имају бригаду и да се иде одвојеним путем од НАТО. И, зато сада Американци и Британци журе са изазивањем конфликта у БиХ и региону.

Драган Лукач је један од највећих безбједњака у Европи. Изјавио је да је Додик најугроженији политичар, а то значи да је угрожен као носилац главних функција, а то значи да су угрожени Република Српска, Дејтон и мир.

Додик је угрожен као члан Председништва БиХ које је врховна команда Оружаних снага БиХ.

Дакле, ко угрожава БиХ? Па, Британци и Американци. Јер, они гурају Бошњаке да изазову конфликт и рат!

Паралелно стварају и матрицу српске кривице, иако знају да Српска жели Дејтонски споразум, који је јасан.

Дакле, институције БиХ се руше од стране НАТО пакта и зато за нас тамо нема безбједности.

Ово показује да Републици Српској хитно треба властита обавјештајна служба, да се умањи штета коју прави текући сукоб Велике Британије и САД против Европе.

Овдје је сукоб интереса слонова – ЕУ, која ни сама није јединствена и агресивних Американаца и Британаца, а на трећој страни су велесиле са избалансираном политиком према свим актерима – Русија и Кина.

Док Русија и Кина покушавају да се сачува мир, Енглеска хоће рат против утицаја Русије и Кине, против јединства ЕУ и за очување НАТО пакта.

Ако нека чланица очекује да се поштују неке гаранције – улазак у НАТО је само гаранција да ћете дати 2 одсто БДП и да ћете ратовати у рату који гигантске корпорације воде преко САД и Велике Британије.

Погледајте примјере. Коју одбрану нуде Црној Гори или Македонији?

Процеси у Македонији воде разградњи у стварању етнички чистих простора и стварању предуслова за Велику Албанију, као гаранта британског вјековног пројекта који укључује и КиМ!

Косово које је преживјело пет вјекова отоманске управе!

Македонци не виде да ће и они бити жртвовани, а САД им говоре да им опасност долази од православаца – и то од православних чланица НАТО. Кажу им да их угрожавају православна Бугарска и православна Грчка, које им оспоравају историју, језик и нацију,као и територију.

И зато – НАТО је нож у леђима који сами себи забијамо!

Погледајте Грчку и Бугарску. Оне нису заштићене од удара исламиста пораженог Исила, а чланство у НАТО им није донијело ни економску стабилност – поводом економије се о Грчкој може рећи само то да је најзадуженија у ЕУ, а Бугарска је најсиромашнија!

НАТО је обезбиједио чисту Хрватску, али нису добили бољи живот. Продали су цијелу обалу, а Хрватска није ништа безбједнија зато што је у НАТО.

Нестабилност држава има своје име, а то име је НАТО, односно, прије свега, Велика Британија и САД: препустите њима безбједносно обавјештајни сектор и – кад им то затреба – учине институције нестабилним и оно што би била криза која се може превазићи дијалогом, они користе тај простор за хибридне ратове.

И не само хибридне, већ и за режирање реалног рата, ако им то буде потребно.

То важи и за БиХ!

Модел је сљедећи: прво направе хибридне операције – специјалне обавјештајне операције. Оне потом не могу да буду заустављене од стране домаћих служби, јер су домаће службе под контролом и премрежене њиховим системима.Не могу да их зауставе ни политичари – ниског формата који су уцијењени корупцијом или сарадњом са терористима.

Тај модел видимо у БиХ, исто видимо и у Црној Гори, гдје је увијек матрица таква да је непријатељ српска заједница, ко год да је противник са друге стране. То не може проћи без сукоба!

Модел видимо и у Србији, гдје Чанак, Јовановић и Кандић представљају операције. Погледајмо мурале о којима се сада сваодневно говори – тако се ствара криза у друштву!

Од Другог свјетског рата ово на Балкану је прави Холокаст који траје. Они уништавају економске услове за живот држава, руше институције, бомбардују земље, убијају људе и спрјечавају људе да слободно учествују у политичким процесима.

Зато кажем – САД и Британија су највеће убице савременог доба!

Цијеле народе уништавају, истовремено их проглашавајући кривцима.

Матрица не постоји само на БалкАну, него и у Источном блоку. Тамо су направили матрицу страха од Руса.

Те земље су апсолутно уцјењене. Заборавиле су да се војска Совјетског Савеза повукле без испаљеног метка. И погледајте апсурд – једини аргумент за британско присуство у тим земама је да ће им „доћи Руси“, а Руси се сами повукли без метка?

Те земље су премрежене англосаксонским службама. Од 2000. године њихове војске су ништа. Пољска улаже у наоружање купујући од Британаца и Американаца, а нема ни једне акције Русије према Пољској.

Нема никакве аспирације од стране Русије. Па, од чега се Пољска брани!? Од чега се Чешка и Словачка бране?

Стратегија одбране треба да одговори на питање ко угрожава државу. Руси неће да их угрожавају. (А и нема тог НАТО савеза који би успио да заустави Русију кад би она хтјела да дође.)

Дакле, то је матрица ширења страха у Источном блоку! На њу су додали још један образац, а то је фрагментирање тих – углавном словенских – земаља и њихово међусобно завађање.

САД сукобљавају Украјинце и Русе тамо, као овдје Хрвате и Србе.

Кад ствари тако сагледате, јасно је да НАТО није ту да гарантује безбједност вашег простора – јер вас нико не угрожава – него вас одржава у страху од сукоба са другима, са којима вас свађа.

И тако, ширећи страх , они изазивају дестабилизацију. Нова је у току…

Али, ево редом – тако су оборили Македонију, преко дјеловања Белингета. Сад видимо став народа о Зајеву, а сад види и Зајев у шта је доведен.

Њему нису дали чак ни да реализује оставку, газде су му рекле да нема оставке, и да мора завршити посао.

Послије Македоније, Белингкет прелази на Бугарску – угурао је шпијуне у систем одбране Бугарске.

Посљедњих годину дана, цијелу изборну годину, продуцирао је афере и оптуживао Русе за исте, а сазнало се да су радили за Енглезе. Међутим, акција око намјенске индустрије показује непријатељску оријентацију Велике Британије и нарушавање Устава Бугарске.

Бугарска је прије хиљаду година била држава а тад САД нису ни постојале, али је уласком у НАТО жртвовала своју државу и свој устав. Бугарска се у пракси суочила са оним што је поводом повјерења речено и Кривокапићу за његову владу. (Ескобар је изјавио да се са Владом ЦГ не могу дијелити све информације, те је послије дипломатског скандала покушао да коригује изјаву).Британци, дакле, сумњају у Бугарску. А шта је заједничко Бугарској и Црној Гори? То да су православне чланице, а православне земље су увијек предмет безбједносних захвата!

Православне земље су нарочито угрожене пријетњом истовременог активирања терориста са исламских ратишта. Циљ им је да држе православне земље у страху.

По том питању је најугроженија БиХ, јер се у Босни планира конкретна ескалација, пошто тамо постоје сви услови за то.

То не значи да неће бити проблема у Црној Гори, Македонији и Србији.

Прављење проблема у Србији служи да би се она држала даље од проблема у БиХ.

У Србији постоји српско обавјештајно језгро које је преживјело и има искуство рата. Правећи проблеме у Србији, њега држе по страни да би се лакше обрачунали са Републиком Српском.

Тактиком одвлачења пажње су већ изнудили грешку Њемачке.

Највећа грешка Њемачке је била што су Британци и САД заузели земље Источног блока док се Берлин бавио Југославијом. Зато, када Вашингтон каже да постоји нова Европа, у њу спадају Чешка, Словачка, Бугарска, Пољска, као земље које ће слиједити и у будуће Американце. То је зато што су потпуно под контролом њих и Британаца.

Њемци нису ту остварили никакав утицај.

Те државе неће ући у нови савез. Оне су премрежене, а истовремено институционално хендикепиране да се супротставе. Значи, у питању су и људи и политике.

Па онда није чудо да су обавјештајци Велике Британије ушли у највећу бугарску фабрику намјенске индустрије. Како су се уопште тамо запослили и ушли, како су тамо радили?

Њемачка и Францсука то све знају и знају да не могу да пробију одмах овај бедем и да омогуће одмах јединствени наступ свих европских земаља.

Истина је да ЕУ није највећа мировна опарација двадесетог вијека него највећа превара, јер се чланице не могу заштитити и одбранити у постојећем механизму ЕУ. А, кад се то буде констатовало, оне ће (Њемачка и Француска) – изаћи из ЕУ!

(Џевад Галијашевић)

KOMENTARI7 коментара

 1. Gagi says:

  Nista meni ovde nije jasno, zar Bosnjaci nisu Turski vazali. Izgleda da konvertitstvo donosi ogromne promene i menja mentalno stanje, do te mere, da posle mozes biti svaciji i niciji. Kada se jednom neki narod samounisti, nikada vise nece imati sebe i prihvatice svakog novog gospodara. Naravno, to ide sa poniznom dobrodoslicom i cvecem. Sada se polako radi na tome da se nekadasnji "srpski" narod u BiH polako pounijati, taj dugorocni projekat je prisutan i u samoj Srbiji. Uvek su nastojanja ista i dolaze iz istog centra, samo su istorijska pakovanja drugacija, sada ce Nato ( Rimska legija )da stiti i brine o onima koje je sam unistio i unakazio. Svakako da hoce, samo postoje neki mali uslovi koji moraju da se ispune, opet mora da se igra neka pipirevka koju osvajac bude zahtevao. Konvertitska psihologija je vrlo cudna, radije ce prihvatiti nekog novog gospodara i njemu se prilagodjavati, nego li da se vrate svojoj matici koja im je vec poznata. Ko zna, mozda imaju neki unutrasnji stid i kajanje koji im je zapisan u genima pa zbog toga lutaju.

  • Ivana says:

   Kako Kovačevići, Matići, Musići, i ostali poislamljeni Srbi mogu biti bošnjaci? Ako su već njiovi preci pod pretnjom života morali primiti islam sramota je da oni u 21 veku gledaju Srbe Kovačeviće i sva ostala srpska prezimena i tvrde mi smo Turci pa dal ste normalni? Isto kao i "hrvati" u Hercegovini sve redom Srbi čiji su preci primili katoličanstvo od papka hebo i on a zovu se Ljubo, Boško, Stojan, Lazar pa kad dođu u hrvatsku čude se kad im rvati kažu mrš Srbine. Da imate pameti ko šta nemate u Bosni bi se svi vratili srpstvi i pravoslavlju ko Meša Selimović ili Emir Kusturica ali njima je slađe biti izrod i izdajnik svoji pradedova.

   • Milovan says:

    Маните се те мантре о Србима Исламске вере и оне о Србима католицима. Док ми њих својатамо и братимимо, они нас поклаше од 1914-1945 и од 1991-1995 г. Беч, Ватикан и у првом реду ЛОНДОН су архи-неприуатељи Срба и Руса. Турска није била у рату 1941-45 г. Али је према писању хрватских историчара у усташама је од 1941-1944 г. било 28.000 "Срба мухамеданаца" и 26.000 "Срба католика". Данашњи Срби Мухамедове вере, марширају иза оне поњаве плаво-жуте боје са звездицама и прете Србима неком осветом. Којом и ко је коме дужан ни сами не знају праву истину. Њима је најважније да је Срба мало побивено, а о Ђикићу, Тузлаку, Змају од Босне и др. Који су се изјашљавали као Срби, сматрају србском измишљотином.

 2. Neko_iz _mase says:

  o cemu vi non stop lupate gluposti, mi Muslimani presli sa Pravoslavlja na Islam. hajde mi objasni sad odakel ste vi postali Pravoslavci, sto se vi ne vratite tamo odakle ste dosli i kojoj vjeri ste pripadali pa niste prije bili Pravoslavci.Ne mozs ti mjenjati istoriju niti misli nekoj osobi sto je uvidio koja je vjera za njega dali on preso na Islam ili neku drugu vjeru to je do njega.Vi vecinom govorite da smo mi Bosanci bili pravoslavci, moja familija je dosla na ove prostore iz Turske i svi su bili vojskovodze, sve ima zapisano u Franjevackom samostanu. Mene ne zanima od kojeg ste naroda vi Srbi-pravoslavci nastali ali mi smeta kada non stop govorite da smo mi Bosnajci od Srba, pa nema ni jednog Srbina u BiH sve su rodzeni BiH drzavljani Pravoslavci, Rimokatolici, Muslimani tj Bosanci, Hercegovci, I STA TI NIJE JASNO

  • Gagi says:

   Neko iz mase... NIJE JASNO zbog cega se lazno predstavljas. Lepo si objasnio da su tvoji pretci dosli kao vojni okupatori iz Turske. To moze znaciti samo jedno, ti si Turcin a ne Bosnjak, nisi krvni deo naroda kojeg su tvoji pretci primorali da promene veru pod jataganom i lancima. Sasvim je druga prica kada neko svojevoljno promeni veru i u novoj veri nadje neki svoj duhovni izraz. Takodje lupas i mesas geografsku odrednicu sa nacionalnom pripadnoscu, u genima se nosi pripadnost nekom plemenu i narodu, njegov istorijski kod a ne drzava ili oblast u kojoj zivi. Po tebi se bosanci gastarbajteri i njihova deca koji zive u Nemackoj mogu komotno nazvati Nemcima, mozda i mogu ali kada se izvadi krv prica je drugacija. Ima u BiH puno pametnih ljudi, pitaj ih da te nesto nauce i objasne, nemoj da izjavljujes svakakve gluposti.

 3. Neko_iz _mase says:

  Gagi, nemas ti pojima o Islamu i mojoj vjeri, prvo nikad kroz istoriju Islama niko nije primo Islam putem prisile, jer je strogo zabranjeno, TO DOBRO ZAPAMTI, drugo ako nisi znao mi bosnjaci nismo ruslili pravoslavne niti rimokatolicke crkve za vrijeme rata deveesetih ni jednu,i to nije dozvoljeno, mada je HVOkod nas dzamiju miniro do temlja, ja licno sam cuvao nocima njihovu crkvu i nije mi smetalo ja se ponosim stosam je sacuvao, i ja nisam Turcin i ne volim Tursku samo da znas Erdogana ne mogu da smilsim vise ga vi dojite iz Srbije i njemu se ulizujete, malo ko od nas ovde voli njih, ni ovo nisi znao, eto sad zans da nam turci nisu simpaticni. Ne mrzim ni Srbe ni Hrvate ni ikoga normalnog, ali ne volim one koji danas velicaju fasite sad im je Draza M. i hocete otvoreni Balkan, nema od toga nista dok je fasista na vlasti, i dok se velicaju zlocinci, koji su ubijali nevini narod. Normalno je da musliman rodjen u srbiji Islamske vjere je Srbin ,da nije mozda Bosanc, ovaj narod je retard IQ 56 max, ne mozes biti Srbin rodzen u BIH mozes biti samo Bosanac ili Herc... pravoslavac, rimokatlik,musliman i ostale vjere. Pa ti se izjasnjavaj i da si marsovac ali ti si ono gdje si rodzen pa onda dolazi vjera,itd....

  • Gagi says:

   Ovi rodjeni u N. Pazaru tvrde da su bosnjaci a ne Srbi, ta ti znaci tvrdnja ne stoji. Ovi bosanci po tvojoj tvrdnji rodjeni u Nemackoj nisu vise bosanci nego Nemci, naravno ako zatraze drzavljanstvo postaju Nemci, ali ne pravi, samo drzavljani. U svakoj veri postoje sjajni primeri duhovnih junaka koji su svojim podvizima sacuvali uz najstrasnije muke svoju veru, zbog njih je vera i opstala bez obzira koja je. Takodje postoje i oni koji su veru menjali kao gace, usput su se prosetali kroz komununizam sto nije vera. Cuvaj ti prijatelju ono u sta verujes i to postuj, dozvoli i meni da ja verujem u ono sto hocu. Nemoj me ugrozavati ako poverujes u nesto drugo i u nekog drugog. Nije vama potreban Nato da vas stiti od nas Srba, svesni smo mi da ste otisli od nas na neki svoj put bez povratka, neka vas. Zao mi je zbog "starih dana" sto ste sada nasli gospodara koji nece da vas pusti tako lako kao mi, moracete da trpite strasne njihove muke i uslovljavanja koja su vec pocela. Pomalo se brinem i strepim za vas, ipak ste vi na neki nacin "nasi".

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u