БРИТАНЦИ И АМЕРИКАНЦИ КРЕЋУ У ОФАНЗИВУ НА СРБИЈУ уз помоћ Хрвата и Македонаца

BRITANCI I AMERIKANCI KREĆU U OFANZIVU NA SRBIJU uz pomoć Hrvata i Makedonaca

16 novembra 2017

Obaveštajne službe Amerike i Velike Britanije pojačale su prisustvo u Srbiji i to preko ključnih eksponenata – makedonskih i hrvatskih agenata, saznaju „Novosti“ u bezbednosnim krugovima.

Ove informacije praktično potvrđuju navode ministra unutrašnjih poslova i sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost, Nebojše Stefanovića, koji je u intervjuu za naš list rekao da su strane službe u Srbiji pojačale svoje aktivnosti.

Kako prenose  dobro obavešteni izvori, politički pritisak Zapada po pitanju Kosova i Metohije dobio je svoju čvrstu podlogu i na obaveštajnom terenu. Tako je u svetlu predloga rešenja za ovaj mučni višedecenijski rebus, koje je najavio državni vrh, zabeleženo delovanje stranog faktora usmereno prema relevantim društvenim strukturama – SANU i SPC, koje za cilj ima nejedinstvo o najkrupnijoj nacionalnoj temi oko koje je upravo započet široki dijalog.

U paketu očekivanja SAD je da Beograd primiri ambicije Milorada Dodika o nezavisnosti Republike Srpske, pa je i na tom polju registrovan „rad“ obaveštajaca u cilju podrivanje odnosa Srbije i RS, puštanjem intriga i glasina na liniji Beograd – Banjaluka.

Takođe, u fokusu interesovanja agenata je i saradnja sa Ruskom Federacijom u ekonomsko-energetskoj i vojno-bezbednosnoj oblasti. Pažnja, u prvom redu hrvatskih obaveštajaca, bila je usmerena na isporuku šest „migova 29“ koji su nedavno stigli iz Moskve.

– U poslednjih nekoliko meseci primetni su i pokušaji da se razgradi saradnja Srbije i Kine kada je reč o ekonomskim i infrastrukturnim projektima. Upravo o tome se u Beogradu raspitivao i prvi obaveštajac Kine Meng Đijandžu, prilikom svoje nedavne posete našoj zemlji – navodi naš sagovornik.

Cilj je da se poremete i dobri odnosi sa Pekingom

U ostvarivanju svojih ciljeva strani obaveštajci pokušavaju da vrbuju i visoke funkcionere u političkom i bezbednosnom sektoru. Naše službe su tu, kako kaže naš izvor, otkrile „klasičan agenturni pristup“.

UJEDINJENJE OPOZICIJE

Britanski i američki obaveštajci pokazuju interesovanje i za moguće ujedinjenje opozicije pred dolazeće beogradske izbore. Bave se i kršenjima ljudskih i manjinskih prava i medijskim slobodama.

– Aktivno delujemo u suzbijanju tih subverzivnih delatnosti koje su osim u Beogradu, zabeležene i na jugu centralne Srbije i u Raško-polimskoj dolini – tvrdi naš sagovornik.

Prema nezvaničnim podacima, u Srbiji deluje 55 stranih službi bezbednosti iz 40 zemalja. Sa njima naše agencije sarađuju, ali ima i agenata koji rade mimo toga i koje naše službe otkrivaju i prate. Reč je o prikrivenim saradnicima tajnih službi, koji su, za razliku od akreditovanih obaveštajaca pri ambasadama, „maskirani“ u biznismene ili pripadnike drugih profesija kojima su u „opisu posla“ i česta putovanja i kontakti sa inostranstvom.

General u penziji Branko Krga, bivši načelnik Generalštaba, kaže da je delovanje stranih službi konstanta.

– Kada dođe do pojačanog delovanja, to je iz nastojanja da utiču na neke događaje, zbog čega pojačavaju svoje aktivnosti da bi pripremile pozicije sa kojih mogu svoje zamisli da sprovedu u delo. Drugi razlog su saznanja da se sprema određeni splet okolnosti koji je iz nekog razloga interesantan za njih. Oni onda nastoje da budu u toku sa tim dešavanjima i da evenutalno utiču na njih.

(Novosti)

KOMENTARI4 komentara

  1. Cika Rale says:

    Kakav bre dijalog, zasto branite izdajnika na vlasti? Raspisite REFERENDUM i saznajte misljenje naroda, a ne - dijalog, kako bi izdajnik na funkciji predsednika imao izgovor da je u “dijalogu” odluceno ono sto je vec obecao zapadu- predaju KiM... Sram vas bilo sve zajedno!

  2. Trifun says:

    Nebuloze!! Najopasniji zapadni antisrpski agenti sjede u Vladi, Skupstini, sudovima, sistemu upravljanja, vojsci, sluzbama, medijima, NVO agenturama poput CESID-a koji finansira USAID koji je opet finansiran direktno od americke vlade! Slusam juce tog agenta CESID-a kako objasnjava on nama kako nam je potreban referendum i da to treba da bude sa izborima...?? Halo?? Zorana Mihajlovic uporno pokusava da narusi nase odnose sa Rusijom i Kinom, i tako redom...Srbija je zemlja veleizdajnickog olosa koji je zavrbovan na vrhu i to veoma lako, nekoliko njih cak misli da radi dobru stvar jer su mentalno ispranih mozgova i hipnotisani od strane tih agentura koje se bave njima...Sluzbe saraduju, kako to moze biti ako je drzava napadnuta od strane tih istih sluzbi? U cemu saraduju? Izdaji? Ne moze se biti napola trudna. Ili drzava i sluzbe djeluju neprijateljski prema nama ili ne djeluju. Ako djeluju neprijateljski kakva je saradnja tu moguca?? Oko uslova predaje?? Ko fol saraduju oko kriminala i terorizma a sve je to maska kako da vrse uticaj na nase sluzbe i onda vrbuju i malo po malo prikupljaju informacije o nama...Katastrofa. Nema nazad.

  3. milovan says:

    Bez straha. Imamo mi Vucica "veledrzavnika" Cedu i Zoranu. PORED NJIH NEMOZE NAM NIKO NISTA!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *