БРИТАНЦИ И АМЕРИКАНЦИ „лупили шамар“ ШИПТАРИМА

BRITANCI I AMERIKANCI „lupili šamar“ ŠIPTARIMA

16 avgusta 2019

Ambasada SAD je poput Britanaca povukla svog predstavnika iz kosovske Agencije za poređenje i verifikaciju imovine (AKKVP).

Odluka je doneta nakon što je pre nekoliko meseci u odbor te agencije izabran Naser Šalja, bivši komandant tzv. Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), kojeg predstavnici diplomatskih misija u Prištini smatraju nekvalifikovanim, piše prištinska Gazeta Expres.Američki ambasador u Prištini Filip Kosnet saopštio je danas da je podneo ostavku na članstvo u odboru Agencije za poređenje i verifikaciju imovinu objavio je da je danas podneo ostavku u odboru pomenute agencije, podsetivši na stav iznet na dan kada je Šalja izabran.

„SAD su podnele ostavku u Odboru kosovske Agencije za poređenje i verifikaciju imovine, kao što je to učinila Velika Britanija ranije. Nećemo nastaviti da učestvujemo jer rukovodstvo tog odbora služi ličnijim i političkim interesima više nego ljudima. Izbor nekvalifikovanih osoba na vladinim pozicijama šteti imidžu Kosova i gubi poverenje naroda“, napisao je Kosnet na Tviteru.

Ranije je ambasador zahtevao da se nekvalifikovani i oni koji zauzmu pozicije kroz nepotizam i klijentelizam uklone iz prištinskih institucija.

Kosnet je i pre nekoliko meseci javno zatražio da Šalja podnese ostavku na tu funkciju, ali je kosovski parlament ipak verifikovao njegov izbor.Prethodno je britanski ambasador Ruri O`Konel izašao iz odbora iz istih razloga, ocenivši tada da je imenovanje Šalje kršenje Memoranduma o razumevanje koje su potpisali ta ambasada i kosovski parlament.

On je pozdravio odluku ambasade SAD koja je sledila njegov primer i povukla se iz AKKVP, prenelo je Kosovo onlajn pisanje prištinske štampe.

On je rekao da će nepotizam i korupcija uništiti Kosovo te da „kosovski prijatelji“ gube strpljenje.

Oglasio se i nemački ambasador Kristijan Held koji je na Tviteru naveo da se na javne pozicije na Kosovu gleda kao na „nagradu“.

Ocenio je i da strani ambasadori ne mogu da budu tretirani kao „zavese za prozore“.

KOMENTARI5 komentara

 1. milorad2 says:

  konačno shvataju koji je hitac u sopstvenu nogu podrška podivljalim ljudoždrskimk klanovima sa kosova, a šiptari će SKUPO da plate višedecenijsko divljanje po balkanu ali i po EVROPI.Kad dodje čas samo će u šumu moći da beže a i tamo će da budu pronadjeni jer zveri se ne ostavljaju na slobodi i u životu, kad krene hajka ide se do kraja.

  • Velika Metla says:

   Gadno se varaš,"sine" Milorade,da su oni nešto shvatili! Sve su oni to znali,i bolje od nas,još pre nego je i počelo sa terorističkim napadima na srbsku državu od strane šlihtarskih terorista,a podržanih od pomenutih genocidnih država amerike i engleske,i mnogih drugih njihovih gu....zoliza.

   • milorad2 says:

    ne mislim ja na nas boli nih za nas, mislim na ostle koji ih POSMATRAJU šta rade i UČE kako da ih spreče kada krenu na njih.U pitanju je generalno mišljenje i zaključivanje u svetskoj zajednici o potezima i ponašanima odredjenih država u kosovskoj priči,njihovi potezi su sada vrlo vidljivi javno i počinju da im donose političku i diplomatsku štetu na svim stranama.Kada neko vidi poznatog siledžiju na ulici a ima nož u džepu on stavi ruku u džep jer ko zna šta će ta budala da uradi:)

    • Velika Metla says:

     Ja isključivo mislim na sponzore koje šlihtare imaju,ameriku,englesku,nemačku,itd......,jer šta god šlihtare uradile oni neće nikada kritikovati svoje "čedo". Sa time se ne smemo zavaravati.

 2. Velika Metla says:

  Je li se nešto uzjogunio provizorijum tkzv "države"narko-kartela "kosove" "dragi" Vučićevi prijatelji? Biće da jeste! Pored ovakvih prijatelja Vučićevih Srbiji neprijatelji i ne trebaju!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *