БРИТАНЦИ КОРИСТЕ УКРАЈИНУ као краљицу у шаховској партији против Русије, али стварност је другачија и сурова…

BRITANCI KORISTE UKRAJINU kao kraljicu u šahovskoj partiji protiv Rusije, ali stvarnost je drugačija i surova…

5 oktobra 2020

Ukrajinski novinar Igor Lubjanov izjavio je da je Ukrajina alat kojim SAD i Evropa žele slomiti otpor Rusije.On je objavio članak na temu kakva je uloga dodeljena Ukrajini u obračunu Rusije i Zapada.

Lubjanov, smatra da je Ukrajina prethodnica plana kojeg Sjedinjene Države nameravaju da promovišu blizu ruskih granica.

Pošto je za Vašington izuzetno važno da se Kijev i dalje drži prozapadnog političkog kursa, podržavajući tim Sjedinjene Države u ratu sa Kinom i Ruskom Federacijom, braniće svog istočnoevropskog partnera od bilo kakvih pretnji.

Lubjanov je pomenuo i Veliku Britaniju koja vekovima nije radila ništa drugo nego igrala veliku partiju šaha sa Rusijom.

Štaviše, sada, prema novinaru, Ujedinjeno Kraljevstvo ima na raspolaganju šahovsku kraljicu, što prethodnih godina nije moglo ni da sanja. Govorimo o Ukrajini koja, sudeći po onome što je rečeno, sada ni ne teži da sebe smatra nezavisnim igračem.

Ukrajinski politikolog Andrij Jermolaev takođe je govorio o tome da Ukrajina uskoro prestaje da bude predmet stabilnih međunarodnih odnosa.

Primetio je da Kijev ne želi da bude pristalica nekonfliktnog mira, više voli da koristi mehanizme razgraničenja. Iz tog razloga, za nekoliko godina, Ukrajina bi se mogla pretvoriti u najobičniji resurs koji će Zapad koristiti u obračunu sa Rusijom.

Pošto Ukrajina zbog gramzivosti političara koji su ogrezli u kriminalu, nema kapacitet ni vojni ni ekonomski, predviđa se u bliskoj budućnosti potpuni raspad države na više regija.

Pošto je Rusija u velikom vojnom i ekonomskom usponu, ma koliko to mrsko bilo Zapadu, a uz to ima partnerski vojni i politički odnos sa takođe moćnom Kinom, predviđa se da će Zapad ovu igru izgubiti a veliki deo teritorije Ukrajine pripašće Rusiji na sličan način kao Krim.

Ono što ostane od Ukrajine verovatno će biti ruski satelit, jer se Zapad takvim ostatkom države neće baviti.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI9 komentara

 1. Slobodanka says:

  Sve zemlje duž zapadnih i južnih granica Rusije koje se uključe u stratešku igru Zapada protiv Rusije rizikuju da budu oslabljene i teritorijalno pokidane, rasparčane. Znaju Ukrajinci u šta se upuštaju. Stepan Bandera koga su naprasno počeli da slave, a posle drugog svetskog rata Velika Britanija i Mi6 podržavali su Banderu i njegovu paravojsku za borbu protiv sovjeta. Ukrajina čini ugao zapad jug prema granicama današnje Rusije, ranije su pripadali i ruskom carstvu, te Ukrajinci to znaju i na drugi način. U 19 veku i početkom 20 veka postojalo je strateško rivalstvo između Velike Britanije i Rusije. Velika Britanija je tada bila vodeća svetska sila i imala je ambiciju da ceo jug Azije bude pod njenom kontrolom. Taj period se zove VELIKA IGRA, a sada se tamo vodi NOVA VELIKA IGRA. (na ruskom: "Bolьšaя igra", a sada se to zove "Novaя Bolьšaя igra").

 2. Avangard-Kinzal says:

  Naravno da antiruskih botova na ovom tekstu nema. Sitna balkanska vatikanska buranija EU/NATO rajha podvila rep na kraju teksta a naslov im baš pobudio nadu 😁😁😁. Malo se i plaše jer identično može da se desi i na Balkanu sa njihovim kaubojskim "državama", da nestanu u paramparčad sa velikom Srbijom na kraju ovog dugog rata koji traje još od '90-te.

  • Archelay says:

   Daklem,"kaubojske"drzave Balkana bice u sastavu"Velike Srbije"?A siguran sam da ti ne prija"Velka Madzarska","Velika Alb...","Velka Makedonija" i t.d.Tom megalizmom desila se Bosna i 250 000 proteranih Srba i jos hiljadama zrtava.Ako je to mala cena,izvolite nastavite pa da vidimo dokle ce stici metalitet Srba u javnom mesljenju.

   • Avangard-Kinzal says:

    Samo ti i dalje mantraj vaše izlizane ustaške bajke ali i sam vidiš da vam je pola "pućanstva" pobeglo iz "domovine" od konstantnog stezanja "okolopojasnog zatezala" sve od '90-te naovamo a dužničko ropstvo i ekonomska beda i abnormalno mnogo kopača po kontejnerima nikakva turska sapunica na "dalekovidnici" ne može da vam zamaskira "tu i takovu" stvarnost, tako da laži Zapada, kako će ako izađete iz juge i počnete rat napavši Srbe iz SR hrvacke, da će vam Zapad dići tehnologiju i ekonomiju,eto vidite i sami sada, završile su se tako da u BDP-u imate samo 20% industrije a recimo Srbija 40%. Pokrali su vas švabe i Ameri ko zadnje primate. Naravno na "dalekovidnici" vam ne govore ovakve podatke, a iste je CIA podastrla, čisto da ne pomisliš da je u pitanju "velikosrpska propaganda", jer vama je sve velikosrpska propaganda što nije onako kako vam je vaša "dalekovidnici" ulila u mozgiće. Samo nastavite ovako i radite super posao za nas, nestaćete za 20 godina maksimum. Za to breme Srbija nabavlja ruska i kineska oružja a BDP raste 6%.

   • Kosovac says:

    @ Archelay, Nema potrebe da se toliko uzbuđuješ pri pomenu Velike Srbije Ti kao ovi zapadnjački satrapi, koji ne mogu da pomere usta i izgovore geografski pojam „Velika Srbija“, nego su se debilno setili da to nazovu „Zapadni Balkan“. Vidi, kolega „Makedonac“, Velika Mađarska, Velika Albanija, ne postoje (za sada), to su samo aspiracije – čežnja nekih, koja se čežnja podupire iz jezuitskih sorošoidnih centara. Prvi put čujem za neku „Veliku Makedoniju“, to si ti onako nesrećno izabrao primer koji se nikako ne uklapa u temu. Kakva Velika Makedonija, nikad nismo čuli za tu čežnju. Možda si mislio na Makedoniju koja je velika zato što je u sastavu Velike Bugarske. ……………Velika Srbija je realnost, baci pogled na geografsku kartu, pa ćeš moći sam da nacrtaš granice Velike Srbije. Valjda si toliko školovan pa da znaš koje su to Srpske zemlje. Naprimer kako kaže čuveni Dositej Obradović, „Bosna i Hercegovina, Svetog Save dedovina“. Ili naprimer možeš valjda prstom da pokažeš gde je Stara Srbija, to ti je taj prostor koji ste sada nesrećno nazvali Severna Makedonija. I ta „Severna Makedonija“ je u sastavu Velike Srbije, Nemoj da brigaš, uživaj, bolje ti je to nego da kao neka istrošena komunjara prizivaš srpsku nesreću. ……………U starim novinama i dokumentima, od pre 150 godina, pominjale su se oblasti kao Banat, Bačka, Slavonija, Baranja, Krajina, Dalmacija, Dubrovnik i – Hrvatska. Toj Hrvatskoj je kralj Austrije dozvoljavao neku vrstu autonomije, samo da mu verno služe. Čak je dozvoljavao da se ističe i zastava Hrvatske na nekim svečanostima – naprimer na kraljevskom venčanju, ili proglašavanju. I Srbima (Banat, Bačka, Slavonija Baranja, Krajina, Dalmacija, Dubrovnik) je dozvoljavao zastavu, naravno isto kao Hrvatima, bez državnosti. Evo vidiš, pobrojao sam ti još srpskih zemalja, na stranu što pri pomenu Velike Srbije nekim psihopatama počinju da drhte ruke, krv udara u glavu i dobijaju stari komunistički poriv da kolju ili da prave pasja groblja. Tvoji komentari su do sada bili normalni, ali izgleda da Velika Srbija i tebe tera iz takta.

   • Suzuki Vitara says:

    "Daklem", znas li koliko ste bitni, da moras da se pozivas na sve koj mogu biti protiv Srbije? Zamisli koliko vas sada ima manje nego 1990. Krvatska 1.5-2 miliona manje, kosovo i Albanija 2 miliona manje itd... zamisli a kao nezavisni su, komedija, a razbezase se ko macke sa jebista. Zamisli taj vas mentalitet.

 3. Miraš says:

  Mihail Mihajlovič Nečaj (24.02.1930 - 14.07.2011), rođen je u mestu Verhnjij Jasenjev, Ivano-Frankivska oblast, zapadna Ukrajina. Poznat je kao poslednji živi moljfar (ili molfar). U kulturi gucula, ukrajinskih gorštaka, moljfarima nazivaju natprirodno obdarene ljude, oni imaju dar maga i iscelitelja. Guculi su stanovnici Karpata, etnička grupa Ukrajinaca. Poreklo karpatskih molfara povezuju sa sveštenicima drevnih arijevskih plemena. ... Za svog života predvideo je da će Ukrajina nestati. "Mi idemo dole, naš genetski fond umire. Zakarpatska Ukrajina biće data Mađarima i Česima. Galičina će biti pod Poljskom. Istočna i Centralna Ukrajina će biti u Rusiji, Bukovine će pripasti Rumuniji. Dakle, Ukrajine na karte neće biti".

  • Kosovac says:

   @ Miraš, …..Ako su moljfari sa Karpata predvideli da će Ukrajina nestati, znači da se ne može pričati da je Ukrajina kraljica. Znači, može se pričati da je Ukrajina Pijun. Pijun u rukama igrača šaha Engleza i Sorošoida. …..A pijuni su naravno i predviđeni kao hrana za topove.

 4. Kosovac says:

  Ukrajinski novinar Igor Lubjanov je pogrešno upotrebio šahovski termin „kraljica“. Bio bi bliži istini da je rekao da je Ukrajina „pion“. Pion i Engleskih, i Sorošoidnih prevaranata.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *