БРИТАНЦИ НА КОРАК од изласка из ЕУ!

БРИТАНЦИ НА КОРАК од изласка из ЕУ!

18 јануара 2016

great-britain-european-union-flagsБрој Британаца који желе да њихова земља напусти Европску унију порастао је после терористичких напада у Паризу, као и сексуалних напада на жене у Келну, показала је данас најновија анкета.

Према резултатима анкете, излазак Британије из Уније подржава 53 одсто људи, док је за останак њих 47 одсто, пренела је агенција АФП.

Анкета агенције за испитивање јавног мњења „Сурвејшн“ за потребе листа „Мејл он Сандеј“ није обухватила неодлучне гласаче, али ако се они укључе, за напуштање ЕУ је 42 одсто, за останак 38 одсто, док је преосталих 20 одсто и даље неодлучно.

Испитивање је спроведено у очекивању референдума о останку Британије у ЕУ, којег је премијер Дејвид Камерон обећао да ће одржати до краја 2017. године, али је могуће да ће до њега доћи већ у јуну.


Претходна анкета исте агенције, спроведена у септембру, показала је да је 49 одсто анкетираних за останак, а 51 одсто за одлазак, не рачунајући неодлучне.

Око 34 одсто учесника анкете је изјавило да ће због терористичких напада у Паризу, у којима су исламисти у новембру убили 130 особа, вероватније гласати за излазак из ЕУ, према 12 одсто који су рекли да ће их тај догађај подстаћи да гласају за останак.

Поред тога, 38 одсто је рекло да ће због сексуалних напада на жене у Келну током новогодишње ноћи вероватно гласати за излазак из ЕУ, према осам одсто њих које ће то навести да гласају за останак.

Премијер Камерон је изјавио да ће се залагати за останак у ЕУ само ако са Бриселом успе да договори низ реформи које имају за циљ давање већих овлашћења Британији.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u