БРИТАНЦИ НАПУШТАЈУ ЕУ – Више од 50 одсто Британаца жели да напусти ЕУ!

BRITANCI NAPUŠTAJU EU – Više od 50 odsto Britanaca želi da napusti EU!

13 novembra 2015

6a00d83451b31c69e2017d407cfa11970cViše od 50 odsto Britanaca želi da napusti Evropsku uniju dok je za ostanak 47 procenata, pokazuje danas objavljena najnovija anketa javnog mnjenja.

Anketa agencije Survejšen sprovedena je posle medijskih izveštaja da je premijer Dejvid Kameron konkretno tražio promenu odnosa Britanije i EU nakon čega je usledilo i njegovo zvanično pismo Briselu početkom ove nedelje.

Kameron želi da se Britanija izjasni za ostanak u „reformisanoj EU“ na referendumu koji je planiran za kraj 2017. godine, ali je upozorio da bi ukoliko se EU ogluši o njegove zahteve mogao i sam lobirati za izlazak, prenosi Rojters.

Agencija Survejšsen je saopštila da se 53 odsto od 2007 ispitanika anketiranih od 9. do 11. novembra izjasnilo za izlazak iz EU dok 47 želi da ostane, pri čemu se nisu račinali glasovi neopredeljenih.

Pored toga, 22 odsto ispitanika je reklo da će Kameron verovatno napraviti dobru nagodbu sa EU a većina je želela da se on usredsredi na ograničavanje beneficija za migrante iz EU.

Kameron je tražio četiri stvari – promenu u pogledu socijalnih davanja za migrante iz EU, zaštitu za zemlje izvan evro zone, izuzeće Britanije iz principa „sve bilža unija“ i uspostvljanje veće konkurencije.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Apis says:

    Mene bi usrećilo da britanci napuste svet. To pogano seme bilo bi podnosljivo negde na dnu okeana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *