БРИТАНЦИ ОПЕТ КРЕНУЛИ НА СРБИЈУ: Условљавају и прете ратом

BRITANCI OPET KRENULI NA SRBIJU: Uslovljavaju i prete ratom

24 maja 2018

Bivši visoki predstavnik međunarodne zajednice u Sarajevu, Pedi Ešdaun, upozorio E da bi se ponovo mogla suočiti sa sukobima na Balkanu ukoliko izoluje BiH. U slučaju da Srbija uđe u Evropsku uniju pre BiH, Ešdaun predlaže Briselu da onemogući Srbima iz Republike Srpske i Federacije da koriste pasoše Srbije sve dok i BiH ne pristupi EU.

Britanski mediji pišu da je Ešdaun izjavio da Evropska unija sklopljenih očiju ulazi u novi sukob ukoliko dozvoli da Srbija uđe u EU te na taj način u potpunosti izoluje BiH, preneo je sarajevski Dnevni avaz.

Pristupanje Srbije Evropskoj uniji moglo bi, pema Ešdaunu, da zaustavi reforme u BiH i na kraju BiH pretvori u konačni cilj država poput Turske i Rusije.

– Tada će svaki Srbin u Bosni i Hercegovini imati drugi pasoš i moći će putovati po Evropskoj uniji. U tom trenutku uopšte neće biti nikakvog interesa za buduće reforme u BiH – rekao je Ešdaun.Kako kaže, to znači da će Bošnjaci biti jedini narod koji je izostavljen, izolovan i okružen neprijateljima isto kao i 1992.

– Evropska unija, koju podržavaju zapadne sile, u neznanju realizuje planove Slobodana Miloševića, Franje Tuđmana, Radovana Karadžića i Ratka Mladića – naveo je on.

Britanski Ekspres navodi da EU planira da primi Srbiju i Crnu Goru, Albaniju, Makedoniju, Kosovo i BiH do 2025. godine, ali da granični sporovi i dalje ostaju nerešeno pitanje.

– Mislim da Bošnjaci više nikada neće dopustiti da budu izolovani kao što su bili 1992. godine, okruženi neprijateljima i bez budućnosti u Evropi. Ukoliko ne rešite ovaj problem, ja ne vidim da to onda neće značiti povratak u sukobe – kazao je Ešdaun.

Bivši visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini takođe je rekao da bi Brisel mogao da izbegne novi sukob privremenim zaustavljanjem Srba s dvojnim pasošima da putuju po EU sve dok BiH ne ispuni uslove potrebne za pristup.

– Hoću reći da bilo koji Srbin u Srbiji, ako bi se pridružila EU, može doći u Evropu na osnovu njihovog pasoša, ali svako ko ima drugi pasoš u BiH ne može doći u Evropu sve dok BiH ne postane članica EU – predložio je Ešdaun.

Uveren je, zaključio je, da u BiH više neće biti rata, ali da povratak u sukob znači prepuštanje BiH turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu i ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

KOMENTARI9 komentara

 1. Rale says:

  Vučićeve gazde na Srbiju ??? Ma nije moguće...pa gdje bi englezi na Srbe...E moja Srbijo zabila si glavu ko noj i samo ti natrćeno dupe viri...samo se vi držite vučića i njegovih prijatelja,neprijatelji vam drugi i ne trebaju...

 2. Haziri says:

  I ja idem u Evropa sa srpski pasos, sta je problem?

  • Za Srbiju says:

   Nije problem za engleze što šiptari kao ti, putuju sa srbskim pasošem ili hercegovci sa hrvackim. Problem je da Srbi putuju sa srbskim.

 3. Hruscov says:

  Briga Britaniju za EU, sto su izasli iz nje. Samo im je krivo sto Rusi i Turci mrse prste sa Balkanom, u stvari uvek su, sta sad oni hoce sa Smrdljivim Amerikancima na celu sa Zidovima.

  • Velika Metla says:

   Hruščov,njima je krivo što odavno nisu "velika" Britanija,nego mala Britanija,i shodno tome prošlo je njihovo vreme kolonijalizma i pljačkanja svakoga koga su mogli! To je njihov jedini veliki problem! POTOPITI OSTRVO ZLA!

   • ralence says:

    Velika Britanija još uvek je Velika. Londonska Berza,Finansije i Banke,Osiguranje su još uvek vodeći činioci u Svetskom Bankarstvu.Vojno nisu jaki ali su zato prepustili Amerima svoje baze i pozicije u svim krajevima sveta gde su oni nekad bili i sa njima tesno sarađuju. Britanski Komonvelt sačinjavaju skoro sve bivše kolonije gde Englezi vode glavnu politiku. Primer je zahtev za proterivanje Ruskih diplomata na zahtev Britanske Vlade zbog trovanja Ruskog špijuna i njegove ćerke u Londonu. Čak su Montenegro i BRM proterali po jednog Ruskog diplomatu.

 4. PRVA LINIJA says:

  NECES JOS DUGO HAZIRI...

 5. komita says:

  Ako je taj englez, sta on ima sa evropskom unijom? To nije njegovo da se brine, a narocito ne da naredjuje.

 6. goran says:

  Engleski pedofili, sto dalje od Srbije, nismo vas nista pitali.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *