БРИТАНЦИ ОТКРИЛИ ИСТИНУ о случају „СКРИПАЛ“

BRITANCI OTKRILI ISTINU o slučaju „SKRIPAL“

3 aprila 2018

Ministarstvo inostranih poslova Velike Britanije je priznalo da je zaključak o umešanosti Rusije u trovanje Skripalja između ostalog napravljen na osnovu pretpostavki.

Zaključak o krivici Rusije za trovanje Skripalja je napravljen na osnovu informacija da bivši ruski obaveštajci mogu da postanu mete, a ne na osnovu zaključka tajne laboratorije, naveli su u Ministarstvu inostranih poslova.

„Mi smo jasno, od samog početka, dali na znanje da su naši eksperti svetskog renomea u laboratoriji u Port Daunu identifikovali upotrebu supstance ’novičok‘, nervnog gasa koji se koristi u vojne svrhe, u Solsberiju“, navodi se u saopštenju.

„Naša su saznanja da je tokom poslednje decenije Rusija vršila istraživanja hemijske supstance, moguće za ubistva, i u okviru programa proizvela i čuvala male količine ’novičoka‘, a imamo i podatke o ranijim ubistvima koja su izvedene u Rusiji — naš zaključak je da Rusija vidi neke bivše obaveštajce kao mete“, navodi se u dokumentu.

„Rusija je odgovorna na taj drski i bezumni čin i međunarodna javnost se slaže sa nama, drugog objašnjenja nema“, naveo je predstavnik Vlade.

KOMENTARI3 komentara

  1. Trifun says:

    U prevodu mi smo od pocetka incidenta ODMAH PRIJE ISTRAGE optuzili Rusiju, JER JE TO ETO TAKO DOBRO DOSLO, KAO KEC U RUKAVU!! Neka gospoda Mej objasni kako Britanija zna da je to nervni otrov Novicok 'vojne izrade' ako ga i sami nemaju??! Da li im je Rusija dala nekada te uzorke da uporede? Ako nije odakle im ti uzorci preko kojih su ustanovili da je to Novicok? Iz bivsih sovjetskih republika, SAD??? Da li je vjerovatno da bi otrovani od takvog otrova 'vojne proizvodnje' prezivjeli? Da li se po Britanskom pravu neko PRVO OPTUZI pa se onda namicu 'dokazi' o krivici, ili je to vrlo korisna politicka praksa da se protivnik optuzi u SVAKOJ PRILICI bez obzira na dokaze? Da li je moguce podizati optuznice protiv BILO KOGA na osnovu VJEROVATNO??? Dacu vam odgovor odmah, nije. Nema nazad.

  2. Batina says:

    Incestoidi.

  3. Milan says:

    Ko ima vremena neka pogleda na YouTube kako su "obradili" ovu klupu sa slike! Posle se ispostavilo da su Škripalj i ćerka otrovani pored ulaznih vrata. Cirkus i predstava za budale...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *